Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke, Javni servis ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost

 Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke, Javni servis ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost

Foto: US Embassy Podgorica

Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, izrečene juče na javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori, kazali su iz Ambasade SAD.

Nikčević je u emisiji „Teleskopija“ na RTCG iznijela niz optužbi na račun ambasadorke Rajzing Rajnke, navodeći, između ostalog, da je na jednoj privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović „izvesti nekakve tenkove na ulice nakon 30. avgusta“ i da DPS proganja hrišćane.

FOS je ovim povodom zatražio komentar ili zvaničan stav ambasadorke Rajzing Rajnke ili Ambasade SAD u Crnoj Gori.

,,Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene juče na javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost“, naveli su u odgovoru dostavljenom našem portalu.

Sinoć su reagovali članovi Savjeta RTCG Bojana Jokić i Milan Radović, ograđujući se od napada Tamare Nikčević na ambasadorku SAD, uz najavu da će zatražiti odgovornost na idućoj sjednici Savjeta.

Takođe, profesor na Bostonskom univerzitetu i bivši ambasador Crne Gore Vesko Garčević rekao je da je napad na ambasadorku SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke ili bilo kog ambasadora strane države na Javnom servisu neprihvatljiv.

Iz Javnog servisa se još uvijek nisu oglasili povodom izjava izrečenih u jučerašnjoj „Teleskopiji“.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja