Nikšić će proljeće 2021. dočekati u novom ruhu

 Nikšić će proljeće 2021. dočekati u novom ruhu

Izvor: Demos

Članica Opštinskog odbora Demosa u Nikšiću Svetlana Agramović poručila je predsjedniku te Opštine Milutinu Simoviću da će grad pod Trebjesom proljeće 2021. godine dočekati u novom ruhu zbog nebrige vlasti prema mlađim naraštajima.

Smatra da su čelnici Nikšića odavno trebali da reaguju na lošu materijalnu situaciju mladih kao i na sve veće konzumiranje droga među mlađom populacijom.

,,Gdje ste do sad bili novi-stari gradonacelniče, šta ste radili i koji je to plod Vaše vizije i pregalaštva da se može zaključiti da Vam mladi Nikšića nijesu bili ni na poslednjem mjestu dosadašnjeg angažmana? Kojim ste se to principima vodili pa ste činili tako da su uslovi života za mlade bivali sve gori, bez izglednih šansi za boljom budućnošću i ostvarenjem snova u svom rodnom gradu?”, navodi se u saopštenju.

Ona je optužila predsjednika Opštine da obećava pomoć, a zapravo pakuje novi paket ucjena Nikšićanima.

,,Mladi Nikšića su i juče, prošle, minulih deset, dvadest ili trideset godina bili ovdje, na nikšićkim ulicama koje ste jeftino našminkali i to, naravno, našim novcem. Doista, neki i nijesu više mladi, a neki su i promijenili adresu ne bi li živjeli život dostojan čovjeka i stvarali svoju porodicu, negdje tamo daleko od obrisa svog rodnog grada”, navodi se u saopštenju.

Ona je upozorila da raste broj korisnika droga naročito među mladima, srednjoškolcima, pa i starijim osnovcima.

,,Smatram da su naš grad i njegovi čelnici odavno morali da adekvatno reaguju na ove probleme. Moramo raditi sa mladima, ukazivati im na probleme i opasnosti sa kojima se mogu susresti prije nego  što se određeni oblici ponašanja uspostave. Možemo i moramo imati psiholosko savjetovalište i program za prevenciju droga, kocke, nasilja.Moramo imati operativni plan za sprovođenje istih.Opštinski budžet mora da ga prepozna”, kazala je ona.

,,Ostali smo i ostajemo ovdje i ovaj grad će proljeće 2021. dočekati u novom ruhu. I još nešto,ljubav prema gradu se ogleda i u tome što ćemo imati viziju ne samo za narednih pet,već i deset, pa i dvadeset godina.Za deset do dvadeset godina naša djeca će biti odrasli ljudi, neki će vjerovatnoimati i svoju djecu. Dajmo im mogućnost da žive i rade u svom rodnom gradu. Postavimo temelje gradu u koji će se rado vraćati, imati želju da nastave i nastaviti ono što smo mi započeli”, zaključila je Agramović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja