Nikšić: Četiri osobe uhapšene zbog imovinskih delikata

 Nikšić: Četiri osobe uhapšene zbog imovinskih delikata

Izvor: Ilustracija

Nikšićka policija je, preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta rasvijetlila četiri djela i uhapsila četiri osobe.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili tri krivična djela teška krađa i krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

„Slobode su lišeni R.T. (18), R.B. (27) V.Ž. (19) i D.K. (44) svi iz Nikšića zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela.

Krivična djela teška krađa i razbojništvo u pokušaju su izvršena 30. oktobra 2020. godine na način što su osumnjičeni, kako se sumnja, izvršili provalu u porodičnu kuću u mjestu Povija i otuđili novac u iznosu od 8.000 eura a prethodno su fizički napali M.K. i nanijeli mu povrede u predjelu glave i tijela“, saopštila je Uprava policije.

U mjestu Golija je 7. decembra 2020. godine izvršna teška krađa tako što su osumnjičeni ukrali iz porodične kuće jaknu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 2.675 eura, lična dokumenta i bankovne kartice.

Treće krivično djelo, teška krađa je izvršeno 31. decembra 2020. godine na način što su tada nepoznate osobe provalila u kuću i ukrale novac u iznosu od 880 eura.

„Policija je intenzivnim aktivnostima prikupila dokaze, identifikovala i lišila slobode osumnjičena lica. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je V.Ž. bio saizvršilac u izvršenju krivičnog djela teška krađa koje je izvršeno 7. decembra“, dodaje se u saopštenju.

Nakon saslušanja državni tužilac u Nikšiću je osumnjičenima odredio zadržavanje u pritvorskim prostorijama Centra bezbjednosti Nikšić do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja