,,Nikšić je moja adresa“ – potpisan ugovor sa bankom i raspisan javni poziv za građane

 ,,Nikšić je moja adresa“ – potpisan ugovor sa bankom i raspisan javni poziv za građane

Foto: rtnk

Predsjednik Opštine Nikšić, Milutin Simović, potpisao je ugovor sa NLB bankom koja je ponudila najpovoljnije kreditne uslove na osnovu javnog poziva za učešće u realizaciji projekta „Nikšić je moja adresa“. Projekat podrazumijeva obezbjeđivanje subvencija za stambene kredite, koji će našim sugrađanima omogućiti da po veoma povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje.

Juče je raspisan i javni poziv za korisnike, odnosno građane koji će trajati 15 dana, a podsjećamo da je u toku javni poziv u okviru kojeg se prijavljuju ponuđači stanova koji će biti na raspolaganju korisnicima.

,,I ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da iskoriste sve povoljnosti projekta „Nikšić je moja adresa“, kao i ponuđače stanova iz Nikšića da se prijave i budu naši partneri u ovom projektu. Napominjemo da je posebna pažnja usmjerena na mlade bračne parove, a u prioritetne ciljne grupe prepoznate su osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju. Takođe, u prioritetnu ciljnu grupu obuhvaćeni su i zaposleni u javnom zdravstvu, kao izraz posebne brige i zahvalnosti za uložene napore tokom trajanja pandemije COVID – 19. Kao što smo već najavili kamatna stopa u visini do 2,50% na godišnjem nivou biće konkurentnija u odnosu na sve državne projekte do sada, a ročnost otplate će biti do 25 godina. Namjera našeg projekta je da se obezbijede povoljna kreditna sredstva i po ročnosti i po kamatnoj stopi, kako bi mjesečna rata bila manja od mjesečne kirije koja se izdvaja za iznajmljivanje stana. Sredstva za realizaciju ovog projekta planirana su Budžetom Opštine Nikšić za 2021. godinu u iznosu od 350.000 eura. Zadatak lokalne uprave je da kreira povoljan ambijent za život i rad svih svojih građana, a rješavanje stambenog pitanja jedna je od osnovnih životnih potreba kojoj je Opština Nikšić posvetila posebnu pažnju“, navode iz lokalne uprave.

Cilj projekta je da mladi kadrovi ostanu u Nikšiću i doprinesu razvoju svog grada. Želja nam je da svako od njih ima svoju adresu u Nikšiću, svoj krov nad glavom i svoju sigurnost.

Izvor: portal RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja