Nikšić nekada brojao do hiljadu sportskih organizacija, danas tri puta manje

 Nikšić nekada brojao do hiljadu sportskih organizacija, danas tri puta manje

Izvor: Demokrate

Pored brojnih uspješnih sportista, Nikšić je prepoznat po gašenju sportskih kolektiva i neiskorišćenih potencijala za razvoj sporta, saopštio je Dejan Ivanović, proslavljeni karatista i sportski radnik.

,,Odgovornost odlazeće vlasti ogleda se u činjenici da je naš grad nekada brojao do hiljadu sportskih organizacija i kolektiva, a danas je taj broj 3 puta manji. Gašenje Čelika jedna je od najsramnijih odluka DPS vlasti.

Nakon pobjede 14. marta, vratićemo Čelik gradu i navijačima, a u svrhu razvoja sporta planiramo rekonstrukciju Balon sale pod Trebjesom kako bismo omogućili nesmetane treninge svim sportskim kolektivima u Nikšiću. Uz to, izgradićemo sportsko-rekreativni kompleks kao i trim staze oko cijele Trebjese čime ćemo stvoriti nove mogućnosti za razvoj sporta i sporstkog turizma“, kaže Ivanović.

Osim toga, kako dodaje, rekonstruisaće atletsku stazu na Gradskom stadionu, opremiti je u skladu sa najvećim standardima, modernizovati prostor za skakačke i bacakčke discipline, a atletićari će dobiti svoje zvanične prostorije i svlačionice.

„Takođe, planiramo otvaranje mobilnog ugostiteljskog objekta i izgradnju avanturističkog parka pod Trebjesom, kako bismo obogatili turističku ponudu grada.

Ovim projektima ćemo unaprijediti sportske potencijale Nikšića, zadžati sportiste u našem gradu, omogućiti im profesionalno usavršavanje i stvoriti uslove za napredovanje. Dodatno, unaprijedićemo preduzetnički inovativni ekosistem i uticati na povećanje broja turista u gradu pod Trebjesom, na korist svih građana Nikšića“, zaključio je Ivanović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja