Nikšić: Protest građana zbog smjene Ljiljane Adžić

 Nikšić: Protest građana zbog smjene Ljiljane Adžić

Izvor: onogost.me

Oko stotinjak građana danas se okupilo ispred Kovid centra nikšićkog Doma zdravlja nezadovoljni odlukom zbog navodne smjene direktorice te ustanove Ljiljane Adžić.

Portalu Onogošt danas je iz više nezvaničnih izvora potvrđeno da Adžić više neće biti rukovodilac Doma zdravlja.

Među okupljenima su članovi Patriotsko-komitskog saveza (PKS) i Socijaldemokrata, čiji je Adžić član. U toku skupa izašlo je petnaestak medicinara, koji su pozdravljeni aplauzom.

Tatjana Knežević Perišić ispred PKS-a kazala je da se radi o samoinicijativnom okupljanju i politički nemotivisanom.

„Mi smo se samoinicijativno okupili isključivo samo kao građani da damo podršku Ljiljani Adžić i njenom timu. Ljekari su naša prva odbrana više od godinu dana. Adžić je načelnik u prvom mandatu nikakvih zakonskih osnova nemaju da je smijene. Prema našim informacija u pitanju je politička nepodobnost. Juče je poslat inspektor koji je ocijenio da u Domu zdravlja i Kovid odjeljenju ništa ne funkcioniše i pretpostavljamo da će to biti razlog za njenu smjenu“, kazala je Knežević Perišić.

Foto: onogost.me

Simo Đukanović, radi u Patronažnoj jedinici Doma zdravlja već osam godina, a od marta je u Kovid centru. Kaže da je ponosan na sve kolege i koliko je svak od njih dao svoj doprinos i ističe da nije saglasan sa ocjenom kontrolora da Kovid centar ne radi dobro.

On smatra da je menadžment više nego dobro radio.

„Želio bih da se zahvalim PKS i ljudima koji su se danas okupili ovdje da na neki način pruže podršku iz razloga što je kontrolor koji je bio ovdje, šef kabineta ministarke zdravlja, dao ocjenu kako mi ne radimo dobro…Doktorica Ljilja je svakodnevno pregledala pozitivne pacijente, mislim da je malo direktora koji su danas to u stanju da rade“, kazao je on.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još