Nikšić: Sa pravom glasa 58.544 osobe

 Nikšić: Sa pravom glasa 58.544 osobe

Izvor: FOS Media

Biračko pravo na lokalnim izborima u Nikšiću ima 58.544 osobe, samo četiri više u odnosu na parlamentarne izbore održane 30. avgusta prošle godine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Lokalni izbori u Nikšiću biće održani 14. marta ove godine, odlučio je predsjednik države Milo Đukanović.

,,Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za građanska stanja i lične isprave Nikšić, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 8 do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš)“, saopštio je MUP.

Kako se navodi, prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me.

,,Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa. Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište“, navode iz MUP-a.

Dodaju da se u birački spisak upisuju državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja