Nikšićani ujedinjeni za Danilovo srce

 Nikšićani ujedinjeni za Danilovo srce

Foto: onogost.me

Prijatelji, umjetnici, privatnici, firme, lokali, građani ovih dana su ujedinjeni u jednom – prikupiti novac za liječenje osamnaestogodišnjem Danilu Goluboviću, pise portal Onogost.

Danilu je neophodna operacija srčanog zaliska i ugradnja biološkog, za šta su, kako je saopštila porodica, neophodna finansijska sredstva u iznosu od oko 100 hiljada eura. Danilo se trenutno nalazi na liječenju u Beogradu, a ljekari su sugerisali hitnu operaciju u Italiji, na klinici „Sad Donato“ u Milanu.

Nakon što su juče na Trgu slobode nikšićki muzičari organizovali akciju prikupljanja sredstava, ponovni susret zakazali su i danas. Njima će se danas pridružiti i Nevladina organizacija „Izvor života“ zajedno sa Radojicom Stankovićem. Pozivaju sve da dobrovoljnim prilogom pokažu solidarnost i „budemo ono što smo uvijek bili“.

Izviđački odred „Skitač“ i  Samostalna izviđačka četa Tibor uz podršku Saveza izviđača Crne Gore organizuju akciju prikupljanja pomoći u srijedu, 20. januara, od 10 do 12 časova na Trgu slobode.

„Ovom prilikom pozivamo sve svoje članove, članice, nekadašnje izviđače da nam se priključe i da zajedno skupimo što više novca za liječenje našeg Danila“, navodi se u pozivu.

Omladinski klub Nikšić u Sportskom centru narednih pet dana organizovaće filmske projekcije, kao i izložbe radova. U planu je i veče poezije u četvrtak, 21. januara sa početkom u 17 časova za kad je zakazan i početak svih filmskih projekcija. Cijene karata za filmske večeri, veče poezije i cijene slika, kako su kazali, nijesu određene, već koliko ko donira. Po završetku humanitarne nedelje sav prihod biće uplaćen na žiro račun.

U mnogim kafe barovima, marketima, buticima širom Crne Gore postavljene su kutije za donacije.

Na poziv za humanost odazvali su se i brojni privatnici. Veterinarska ambulanta „Gorašević“ u ponedjeljak i utorak za sve uplatnice sa iznosom od 15 eura i više, vršiće besplatnu kastaciju mačaka bez obzira na pol i bez markiranja vrha uha.

U petak, 22. januara stomatološka ordinacija PZU „Tomašević“ radiće za Danila. Sav prihod od primljenih pacijenata će ići na njegov žiro račun.

I privatna zdravstvena ustanova „Dr Bajović“ će u utorak i srijedu sav prihod od ultrazvučnih pregleda donirati za Danilovo liječenje. Na taj način će svi pregledani pacijenti biti donatori za njegovo hrabro srce, navode iz te ustanove.

Licitiraju i prikupljaju na Fejsbuku

„10 maski po izboru..početna cijena pet eura…licitacija traje do ponedjeljka, do 12 h“. Ubrzo cijena pamučnih maski raste na 10, potom 15 eura…

„17 knjiga Danijela Stil. Početna cijena 5 eura. Licitacija traje do 12 sati 17.01.2021.“. Licitira Branka sa sedam eura, Vesna deset… posljednju ponudu, zasad, daje Tamara 30 eura.

Ovako izgleda jedna od brojnih licitija u Fejsbuk grupi „Za Danila“, koja trenutno okuplja nešto više od dvije hiljade duša koji licitacijama pokušavaju prikupiti novac. A licitiraju se babuške iz Rusije, nakit, ručne rukotvorine, umjetničke slike, gusle, namještaj, lektire…

Prema riječima administratora grupe, koja je juče osnovana, izlicitirano je preko 500 eura za manje od 12 časova.

Novčana sredstva za pomoć Danilu možete uplatiti i na račune:

Žiro račun: 525-3100100015868-38

Devizni račun: 3130100011710

Iban:me: 25525313010001171043

Izvor:onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još