Nikšićanka Olivera Mirković najbolja studentkinja Arhitektonskog fakulteta

 Nikšićanka Olivera Mirković najbolja studentkinja Arhitektonskog fakulteta

Foto:UCG

Studentkinja Arhitektonskog fakulteta UCG-a na studijskom smjeru Arhitektura, Olivera Mirković (9.47),najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom uručena joj je nagradaza najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

,,Pored one duboke unutrašnje potrebe i želje za sticanjem novih znanja, ova nagrada za mene predstavlja motivaciju više, podsticaj za dalji rad na sebi, za dalji napredak. Ona je, zapavo, kruna dosadašnjeg školovanja i velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnica iste“, ukazala je Olivera.

Olivera kaže da je potrebno mnogo rada i truda da bi se postigo ovakav uspjeh, ali da je bilo vrijedno.

„Mnogo zalaganja, posvećenosti, istrajnosti i, u krajnjem, odricanja je potrebno. Bilo je trenutaka kada sam pomišljala koliko je nešto teško ili lako, koliko je nešto lijepo ili manje lijepo, ali sada se svega toga rado sjećam i čini mi se da ništa ne može biti teško ako nešto stvarno voliš, ako u nečemu stvarno uživaš i ako nešto sa toliko volje radiš, kao što sam ja svaki zadatak koji sam do sada dobila“, dodala je ona.

Olivera kaže da se bavila različitim aktivnostima na fakultetu i svakoj je sa istim entuzijazmom i interesovanjem pristupala, jer su sve vezane jedna za drugu. 

,,Sigurno je da sam do sada stekla značajno iskustvo i da sam mnogo toga naučila, ali ipak, usavršavanje i susretanje sa realnim i ujedno najtežim izazovima tek predstoji. Nadam se da ću se i sa njima podjednako uspješno suočiti kao i sa onima do sada“, rekla je studentkinja.

Ona planira da nastavi školovanje i završi doktorske studije, a potom, stečenim znanjem da doprinos boljitku svoje zemlje.

Olivera upućuje sljedeće riječi budućim studentima Arhitektonskog fakulteta: „Budućim kolegama bih poručila da budu posvećeni svojim obavezama, da budu istrajni na svom putu, da vjeruju u svoje snove, jer samo tako uspjeh neće izostati. A ono što će zauvijek ostaviti pečat u životu onoga ko odluči da odabere arhitekturu za svoj životni poziv i što je čini svevremenom jeste činjenica da se iza svake nacrtane linije krije posebna priča, ljubav i nada da će bar jedna od njih učiniti nečiji život ljepšim i ugodnijim, a arhitektura nastaviti da živi“.

Izvor:ucg

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja