Nikšićki Crveni krst: Medojeviću, ne crtaj nam mete

 Nikšićki Crveni krst: Medojeviću, ne crtaj nam mete

Foto:RTNK

Pošto je lider PzP-a Nebojša Medojević juče kazao da DPS funkcioneri u Nikšiću kupuju birače pred izbore i to podjelom paketa Crvenog krsta, reagovali su iz ove humanitarne organizacije, poručujući Medojeviću da im ne crta mete.

Medojević je juče na Tviter nalogu napisao da „cijeli Nikšić posmatra kako DPS funkcioneri kupuju birače pred izbore u ovom gradu, a kupovina ličnih karata, plaćanja socijalnih slučajeva, podjela paketa hrane preko Crvenog Krsta, nabavke drva i slične metode su DPS-a koje su intezivirane u ovom gradu“. 

Saopštenje Crvenog krsta prenosimo u cjelosti: 

Poštovani gospodine Medojeviću,

Cijeneći vašu poziciju uvaženog poslanika i javnu riječ kao legitimno sredstvo iznošenja mišljenja i stavova, nemamo ništa protiv i da našu organizaciju spomenete, ali smo vašom izjavom ostali zatečeni i iznenađeni.

Ljubazno Vas molimo,da prije nego nešto u javnost iznesete, a posebno na osjetljivu temu kao što je zloupotreba pomoći, dođete kod nas i lično se upoznate sa načinom našeg rada, a mi Vas pozivamo otvorenog srca i sa najboljim namjerama.

Voljeli bi da kao poslanik i volonter, na terenu doživite iz prve ruke uslove u kojima radimo, a možda i nas uzmete u zaštitu, jer radimo neprestano od mjeseca marta, kako bi svima mogli izaći u susret, bez vikenda,praznika ili pauze.

Ali nas nema ko da brani, a navikli smo da nas napadaju ,čak i oni kojima uvijek pomažemo.

Gospodine Medojeviću, mi nemamo zaštitu sindikata, jer smo „ničiji i svačiji, zavisno od situacije, nemamo dnevnice, mogućnosti ljetovanja, a ni zimovanja a o rješavanju stambenog pitanja mi možemo sanjati, svi se nas sjete kada treba kritikovati ili pomoći ,ali nas svi brzo zaborave, zaborave i da smo od početka pandemije na prvoj liniji odbrane, ne mareći za porodice i sopstvene živote i kada se dijele bonusi mi smo nevidljivi ali smo stigli do svih kojima smo bili potrebni a oni su nam jedine sudije i svjedoci, njih je bilo preko 5.900 i to porodica.

I nikoga nijesmo pitali ni za vjeru ni za naciju, boju kože ili pripadnost partiji, da nismo tako radili ne bi ni postojali 145 godina.

Naša su srca čista i stojimo iza našeg rada i svake napisane riječi a uvijek uz narod i u dobru i u zlu.

I molimo Vas da nam ne crtate metu bez valjanog razloga ili činjenice.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja