Nikšićki muzičari u još jednoj humanitarnoj akciji: Acu za liječenje potrebno 40.000 eura

 Nikšićki muzičari u još jednoj humanitarnoj akciji: Acu za liječenje potrebno 40.000 eura

Foto: Ilustracija

Muzičari iz Nikšića u petak, subotu i nedjelju od 12 do 20h na Trgu slobode organizovaće svirku “Svi po malo za Aca”

Tridesetogodišnjem sugrađaninu Aleksandru Vujoviću potrebno je 40.000 eura za transplataciju bubrega i liječenje u inostranstvu, prenosi portal Onogošt.

Aleksandar Vujović je odranije poznat javnosti, jer je zvanično prvi pacijent kojem je urađena transplantacija bubrega u Crnoј Gori 2012. godine. Tada je donor bila njegova majka Olivera. Nažalost, usljed pojave Citamegalovirusa, koji je zadesio Aleksandra tokom prošle godine, došlo je do iznenadnog otkazivanja bubrega. Više od pola godine, Aleksandar se nalazi na dijalizi i čeka novi transplantacioni postupak. Međutim, čekanje za taj postupak učinio je neizvijesnim dalje zdravstveno stanje Aleksandra, koji je bio primoran da se obrati privatnim zdravstvenim institucijama u inostranstvu kakо bi se ubrzao transplantacioni postupak. Nakon dužih analiza, potvrdan odgovor za transplantaciju dobio je od turske privatne klinike Acibaden, koji su vec započeli postupak liječenja. Novi donator organa biće Aleksandrov otac Branislav, koji je u potpunosti kompatabilan.

Novčana sredstva će ubrzati transplantacionu proceduru i pomоći Aleksandru da izdejstvuje svoju životnu borbu.

Porodica, rođaci i prijatelji zapоčeli su humanitarnu akсіju „Prijatelji za Acа“, koja ima za cilj prikupljanje sredstava za troškove transplantacije, te pozivaju sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji.

Fejsbuk grupa “Ana Đoković – in memoriam” pokrenula je akciju u kojoj građani licitacijama mogu da doniraju novac. Podsjetimo, grupu je pokrenula Nikšićanka Zorica Blagojević, putem koje je takođe prikupljan novac za liječenje osamnaestogodišnjeg sugrađanina Danila Golubovića. 

Novac možete uplatiti na račun: Aleksandar Vujovic Addiko Banka AD Podgorica

Žiro račun: 555000900282225872

Devizni račun: 90032689223

IBAN: ME25555000900326892335

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja