Nikšićki političari odigrali humanitarnu utakmicu:,,Srcem za Nataliju!”

 Nikšićki političari odigrali humanitarnu utakmicu:,,Srcem za Nataliju!”

Izvor: ALFA centar

ALFA Centar u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić danas je organizovao humanitarnu fudbalsku utakmicu: „Srcem za Nataliju!“. Ukupno je sakupljeno 1.471 euro a novac su donirali učesnici fudbalske utakmice-predstavnici političkih partija.

Cilj akcije je bio da se prikupe neophodna sredstva za  liječenje jednogodišnje djevojčice Natalije Ljumović, korisnice Fondacije „Budi human“.

„Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja“, saopšteno je iz ALFA Centra.

„Danas smo još jednom svjedoci humanosti i solidarnosti naših sugrađana. Nadamo se da će prikupljena sredstva pomoći Nataliji za ljepše djetinjstvo. Učešćem predstavnika političkih partija u ovoj humanitarnoj akciji pokazali smo crnogorskoj javnosti da humanost i empatija brišu sve političke razlike. Pozivamo sve da pomognu ovoj djevojčici slanjem poruke sadržine: 35 na broj 14543, kao i uplatom sredstava na žiro račun koji je dostupan na sajtu Fondacije „Budi human“, kazala je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA Centru.

Aktivnost je, kako su saopštili, ozdržana uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja