NK: URI fale 32 glasa za još jedan mandat

 NK: URI fale 32 glasa za još jedan mandat

rtvnk

Glasanje u golijskom selu Javljen kod Nikšića koje će biti ponovljeno u nedjelju šansa su da koalicija GP URA i nestranačkih ličnosti „Crno na bijelo – može Nikšić“ dobije još jedan mandat, piše Dan.

Ta lista je na lokalnim izborima održanim 14. marta osvojila 2.112 glasova, ili jedan mandat u nikšićkoj skupštini.

Za drugi im trebaju 32 glasa, a na biračkom mjestu u Javljenu upisano je 40 birača.

Na izborima održanim 14. marta ova lista nije osvojila nijedan glas na tom biralištu.

“Tražili smo ponavljanje glasanja na biračkom mjestu broj 82 u Javljenu jer je bilo neregularno. Ako uzmemo 80 odsto glasova, očekujemo taj drugi mandat”, kazao je juče za Dan Goran Šućur, potpredsjednik odbora GP URA u Nikšiću.

Na biračkom mjestu u Javljenu 14. marta uveče, kada je biralište zatvoreno, nedostajao je jedan štampani izvod iz biračkog materijala. URA se žalila Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), koja je prigovor odbila kao neosnovan, što je uradila i Državna izborna komisija (DIK). Prigovor je usvojio Ustavni sud, koji je naložio da se nepravilnost ispravi ponavljanjem izbornog postupka.

Šućur napominje da bi sa 32 glasa u Javljenu direktno uzeli jedan mandat od DPS-a.

“Nadam se da će ljudi na tom biračkom mjestu ovog puta svi glasati protiv DPS-a i njihove koalicije”, istakao je Šućur.

Od 40 upisanih birača na ovom biračkom mjestu, 14. marta je glasalo njih 36, a najveću podršku, odnosno 16 glasova, dobila je koalicija „Za budućnost Nikšića“, koju predvodi DF, a slijedi Narodni pokret Miodraga Dake Davidovića sa devet glasova. „Evropski tim za Nikšić“, koji predvodi DPS, imao je šest glasova, a koalicija „Mir je naša nacija“ pet.

Iz Demokratske Crne Gore Dan juče nije uspio da dobije izjavu povodom ponavljanja izbora na ovom biralištu.

“Mi ćemo popričati sa našim glasačima. Na ponovljenim izborima u Javljenu očekujemo podršku kakva je bila 14. marta”, kratko je juče kazao nosilac liste „Za budućnost Nikšića” Marko Kovačević.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još