Nova nada za Bjelopoljca: Nikšićanka bi da donira bubreg Andru Furundžiću

 Nova nada za Bjelopoljca: Nikšićanka bi da donira bubreg Andru Furundžiću

Foto: Privatna arhiva

Tridesetjednogodišnji Andro Furundžić iz Bijelog Polja već sedam godina bije bitku za sopstveni život. Triput sedmično odlazi na dijalize vjerujući da će uskoro dobiti priliku da otputuje na transplantaciju bubrega. Naime, sada se za mladog Bjelopoljca rodila nova nada kada se javila jedna Nikšićanka koja bi željela da mu donira bubreg. Ali i ako bude kompatibilan donor, nedostaju sredstva jer transplantacija sa troškovima na klinici „Acibaden“ košta oko 35.000 eura, piše FOS

„Naime javila mu se gospođa iz Nikšića koja je izrazila želju da Andru bude donor. Uskoro će početi sa analizama i ako sve bude kako treba svi se nadamo najboljem“, saopštila je iz NVO „Izvor života“ Konstantina Nina Vojinović dodajući da je potencijalna donorka željela da ostane anonimna do trenutka u kojem analize ne pokažu da je kompatibilna.

Kako se navodi u saopštenju, Andro i njegova porodica žive od dvjesta eura mjesečno i nijesu u mogućnosti da plate odlazak u Tursku i transplantaciju. Zato je uz pomoć ljudi dobre volje do sada skupljeno 16.000, pa fali za liječenje još 19.000 eura.

„Majka i sestra su pokušale bezuspješno biti donori. Porodica je iscrpljujući sve dalje mogućnosti za sredstva odlučila da pozove sve ljude dobre volje da pomognu Andru da nastavi normalni život. Za Andra je akcija pokrenuta prije dvije godine kada su se nadali da će neko od porodice biti donor. Tada je prikupljeno oko 16.000 eura od čega je 6000 eura uplatio gospodin Hajriz Brčvak, 1000 eura Opština Bijelo Polje, 5000 je skupljeno zahvaljujući dobroj volji građana, dok je ostatak novca prikupljen aktivnostima NVO ‘Izvor života’ iz Nikšića“, navodi se u saopštenju pomenute NVO, prenosi FOS

Sada, kako kažu,  Andro ima novu šansu pa mu je potrebna pomoć svih nas.

„Zato porodica poziva sve ljude dobre volje da pomognu ovom mladom momku da ode na željenu transplantaciju i normalno nastavi svoj život“, zaključuje se u saopštenju Konstantine Nine Vojinović ispred NVO „Izvor Života“.

Svi koji su u mogućnosti, pomoć za Andra Furundžića mogu uplatiti na broj žiro računa CKB 510-3003962285147-31. na ime Androve majke Stanislave Furundžić.

Izvor:FOS

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još