Nova unutrašnjost Sportskog centra do marta

 Nova unutrašnjost Sportskog centra do marta

Foto: onogost.me

Velika dvorana Sportskog centra Nikšić, zdanja čija je izgradnja započeta daleke 1977. godine, mart mjesec dočekaće obnovljena.

Već 25. januara počeće se sa radovima na rekonstrukciji koja će koštati 275.000 eura, a rok završetka je, prema riječima direktora Sportskog centra, Predraga Ivanovića, mjesec dana.

„U decembru 2020. godine raspisan je tender koji podrazumijeva promjenu kompletne parketne podloge, površine 2.150 m2, kupovinu košarkaških konstrukcija po FIBA standardu, novih rukometnih golova, odbojkaške konstrukcije sa mrežom, ugradnju pregradne zavjese na elektropogon između velike i pomoćne dvorane“, kazao je Ivanović za portal Onogošt.

U toku je, kako je objasnio, nabavka lifta za potrebe osoba sa invaliditetom koje koriste bazen, kao i nadgradnja toplotne pumpe voda-voda sistemom vazduh-voda, koja bi služila za grijanje bazena tokom ekstremnih suša koje dovode do nedostatka vode u bunarima.

„Ovom rekonstrukcijom nikšićki sportski klubovi, kako profesionalni tako i rekreativni, kao i građani, dobijaju najsavremenije uslove za trenažni proces“, smatra Ivanović.

Ovo je, napominje, prva faza rekonstrukcije.

„U toku je izrada projektne dokumentacije za drugu fazu koja podrazumijeva promjenu krovnog pokrivača i promjenu fasadne stolarije, kao i izgradnju parkinga čime bi se obezbijedila energetska efikasnost i funkcionalnost ovog multifunkcionalnog sportskog objekta. Tako bi Javno preduzeće Sportski centar Nikšić stalo rame uz rame sa najsavremenijim objektima u zemlji“, vjeruje Ivanović.

Izgradnja Sportskog centra započeta je 1977. godine postavljanjem kamena temeljca.

Odlukom Skupštine opštine Nikšić 1991. godine osnovano je Javno preduzeće Sportsko-rekreativni centar Nikšić. Prva značajnija rekonstrukcija urađena je 2005. godine.

„Naime, u sklopu spoljašnjeg uređenja, izrađen je fudbalski teren na otvorenom sa vještačkom travom.Teren je otvoren u  septembru 2005. godine. Realizacija projekta za izmjenu vještačke trave na fudbalskom terenu izvršena je 2015. godine. Zatim, tokom 2005. godine rekonstruisan je i Restoran Sportski centar“, podsjeća Ivanović.

U sklopu spoljašnjeg uređenja Sportskog centra 2008. godine izgrađena su dva teniska terena  sa zemljanom podlogom površine 1.600 m2 .

Sljedeće godine, 2009. izvršena je kompletna adaptacija svlačionica u dvorani, kao i nabavka novog savremenijeg semafora.

„Na osnovu saglasnosti osnivača Opštine Nikšić i organizatora Evropskog kadetskog rukometnog prvenstva 2010. godine bazen je privremeno osposobljen za trening Dvoranu B. U maju 2015. godine, Dvorana B je prestala sa radom, da bi se počelo sa realizacijom planiranih aktivnosti na rekonstrukciji i adaptaciji Olimpijskog bazena. Rekonstrukcija je otpočela u junu 2015. godine. Kako je i planirano, nakon uspješno završene rekonstrukcije, bazen je svečano otvoren 20. maja 2016. godine. Kompletna rekonstrukcija rasvjete u dvorani urađena je 20. maja 2016. godine kada su ugrađene LED sijalice kao i najsavremeniji semafor po FIBA standardima“, zaključuje Ivanović priču za portal Onogošt.

Izvor: onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja