,,Novinarka Nikčević unosi paniku, u emisiji tvrdila da Vučić u CG šalje kriminalce“

 ,,Novinarka Nikčević unosi paniku, u emisiji tvrdila da Vučić u CG šalje kriminalce“

FOTO: FOS Media

Iz Pokreta za promjene, na čijem je čelu Nebojša Medojević, tvrde da je novinarka i voditeljka na RTCG Tamara Nikčević tokom emisije Teleskopija iznijela zabrinjavajuće informacije, tvrdeći da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Crnu Goru šalje kriminalce, paravojne formacije i pravi novi sedmi bataljon.

U saopštenju koje potpisuje Aleksandar Lekić, član PzP-a, tvrdi se da je Nikčević navela i to da komandant novoformiranog sedmog bataljona poziva lidere sadašnje vlasti u manastir Đurđevi stupovi, u Beranama, gdje im daje određene zadatke.

,,Smatramo da ovakvi navodi mogu da naruše javni red i mir i izazovu paniku kod određenog dijela građana“, dodaju iz PzP-a. 

PzP je zatražio od uredništva i menadžmenta RTCG odgovor na pitanje da li su prije emisije bili upoznati sa pomenutim tvrdnjama Nikčević, te da li su sa njima saglasni. 

,,Od Savjeta RTCG tražimo da utvrdi da li je u ovom slučaju došlo do kršenja profesionalnih standarda novinarstva“, poručuju iz ove partije. 

Očigledno je, kako tvrde, da ovakvi navodi koji zabrinjavaju javnost ne predstavljaju činjenicne izjave sa relevantnim izvorima već političke spinove kojima se nastoji izmanipulisati javnost, ali i gore od toga unijeti nemir.

,,Zato pozivamo i nadležne organe da novinarku pozovu na saslušanje u vezi sa iznetim tvrdnjama kaoi sumnjom da je riječ o lažnim vijestima kojima se izaziva panika, što se smatra krivičnim djelom protiv javnog reda i mira prema članu 398 Krivičnog zakonika Crne Gore. Na ovom i mnogim drugim primjerima vidimo da uređivačka politika RTCG i nakon formiranja nove Vlade i dalje ostaje pod jakim uticajem DPS-a. Pozivamo Vladu da više ne gubi vrijeme već spremno i odlučno otpočne transformaciju Javnog servisa, vrati povjerenje građana u njega, sprovede potpunu depolitizaciju i obezbijedi profesionalno i nezavisno novinarstvo kojim će građani biti adekvatno, istinito i nepristrasno informisani“, poručuju iz PzP-a. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja