NVO ,,Crnogorski obraz“, pružila podršku koaliciji „Evropski tim za Nikšić“.

 NVO ,,Crnogorski obraz“, pružila  podršku koaliciji „Evropski tim za Nikšić“.

Foto: Mina

Nevladina organizacija „Crnogorski obraz“, pružila je podršku koaliciji „Evropski tim za Nikšić“.

Kako kažu u saopštenju, 14. mart je dan kada će Nikšić ponovo pisati zlatne stranice Crnogorske istorije, svima pokazivati i sve učiti kako se brani i čuva svoje, svoje najmilije i najsvetije.

„Nikšić perjanica Crne Gore, Nikšić Janka Vukova Krivokapića koji je 1896.g. sagradio Nikšićku pivaru, Nikšić časnih komita i boraca za slobodu Crne Gore Sava Raspopovića, Muja Bašovića, Marka Raspopovića, Petara Zvicera, Andrije Pejovića, Mija Vujovića, Goluba Vujovića, Radovana Begovića, Jova Krivokapića, Miloša Krivokapića i Mihajla Dulovića, Nikšić Đura Draškovića, Nikšić narodnih heroja Save Kovačevića, Braće Labudovića, Olge Golović, Muharema Asovića… Nikšić grad čelika i piva, Nikšić Ljuba Čupića i Vita Nikolića, Nikšić grad antifašizma, Nikšić ljubavi i bratske sloge, Nikšić multietničkog sklada, Nikšić ponos Crne Gore, Nikšić ponos Balkana i Evrope“, navodi se u saopštenju.

Takođe ističu i da danas unuci časnih Crnogoraca, svoju Crnu Goru brane olovkom, a ne puškom i šumom, kako su to činili njihovi predci.

„Da, olovkom i srcem slobodarskim genima svojih časnih predaka, i čuvaju ono najsvetije i najčasnije, Crnu Goru. Branimo olovkom i odbranićemo svaku stopu ovog svetog crnogorskog krša, koji je mnogo puta zaliven svetom krvlju naših predaka. Nesmijemo pogaziti ono što su nam naši preci ostavili u amanet, ostavili su nam Crnu Goru i časno ime. Zato danas se Crna Gora brani u Nikšiću i mora se odbraniti za vijek vjekova. NVO Crnogorski obraz, na lokalnim izborima 14 marta 2021.g. u Nikšiću, daje punu podršku Koaliciji ˝Evropski tim za Nikšić˝ koji predvodi Dr.Sanja Damjanović“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja