Od pandemije zavisi hoće li biti gostiju

 Od pandemije zavisi hoće li biti gostiju

Foto: Gov.me/Twitter

Pripreme za zimsku turističku sezonu na Ski-centru Kolašin 1600 su završene i spreman je da dočeka goste. Otvaranje zimske turističke sezone planirano je da bude organizovano sredinom decembra, što zavisi od sniježnog pokrivača i mjera donijetih u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja pandemije kovida-19 virusa – kazao je Pobjedi izvršni direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

Istakao je da će ove sezone posjetiocima Ski-centra Kolašin 1600 biti na raspolaganju oko 6,5 kilometara novih skijaških staza u odnosu na prošlu godinu, koje su namijenjene osrednjim i naprednim skijašima.

Kako je naveo Popović u ponudi će biti prodaja ski-pasova u svrhu skijanja i bordanja na oko 10,5 kilometara skijaških staza plave, crvene i crne kategorizacije; prodaja karata za panoramsku vožnju šestosjednom žičarom K8 u svrhu razgledanja planine; iznajmljivanje ski-opreme u ski -entalu; organizacija outdor aktivnosti poput dnevnih i noćnih šetnji na krpljama, nordijskog skijanja, tura motornim sankama i drugih aktivnosti pogodnih za snijeg; organizacija tim bjulding aktivnosti; ponuda paketa u saradnji sa hotelima i drugim poslovnim partnerima (noćenja, prevozi, outdor aktivnosti…); usluge u restoranu ,,Troglava“; usluge u kafe baru objekta bazne stanice; usluge parkinga – bez novčane nadoknade; svim posjetiocima ski-centra biće na raspolaganju i poligon za obuku dnevnih skijaša kao i dječji ski-lift.

Što se tiče tržišta ponuda je fokusirana na domaće tržište i region.

,,Nažalost, trenutna situacija sa kovid-19 virusom i dalje nam ne ide u prilog. Međutim, mi poslujemo sa uvjerenjem da će se situacija znatno poboljšati do otvaranja zimske sezone, te da će posjeta, pored domicilnih gostiju, biti ispunjena i turistima iz regiona. Vrijedno radimo na promociji, konstantno održavamo konekciju sa touroperatorima iz inostranstva, sa fokusom na regionalna tržišta i uredno ih obavještavamo o kompletnoj ponudi sa akcentom na predstojeću zimsku turističku sezonu“, ističe Popović.

Po njegovim riječima najava je bilo dosta, kao i velikog interesovanja s obzirom na to da su, kako tvrdi, formirali veliku bazu touroperatora iz cijele Evrope sa fokusom na države iz regiona.

,,Međutim i dalje je sve neizvjesno upravo zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom, ne samo kod nas, nego u cijelom svijetu. Mi svakodnevno održavamo konekciju sa svim tim poslovnim partnerima i vjerujemo da čim se steknu mogućnosti uslovljene opadanjem broja zaraženih, ćemo nastaviti sa realizacijom dovođenja velikog broja grupa u saradnji sa vodećim turoperatorima kako iz regiona, tako i iz država: Izraela, Njemačke, Rumunije, Ukrajine, Turske i drugih koje su ukazale interesovanje za zaključivanje saradnje istakao je Popović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja