Održana tribina za roditelje pod nazivom „Šta sve trebamo znati o drogi“

 Održana tribina za roditelje pod nazivom „Šta sve trebamo znati o drogi“

Foto: NVO Medija tima

U sklopu završetka realizacije projekta NVO Medija tima ,,Podizanje svijesti mladih Nikšića u borbi protiv droge“ uz poštovanje svih mjera Institita za javno zdravlje Crne Gore , u Nikšiću je juče održana Tribina za roditelje pod nazivom ,,Šta sve trebamo znati o drogi“.  Kako je saopšteno iz ove NVO, tema Tribine je bila kako prepoznati prve simptome devijantnog ponašanja kod mladihi, te kako uticati na mlade u vrijeme pandemije (prvenstveno učenike srednjih škola) da formiraju pozitivne stavove i ponašanje koja će ih zaštititi od droga.

Jedan od ciljeva Tribine je bio i podizanje svijesti roditelja o bolestima zavisnosti, kao i o načinima preventivnog djelovanja svih institucija sistema u borbe narkomanije u Nikšiću u vrijeme pandemije virusa covid-19.

,,Tribina je kroz mnoga postavljena pitanja pokazala veliko interesovanje roditelja , za pronalaženje adekvatnog modela u borbi protiv droge , kojim bi se smanjio broj konzumenata narkotika medju mladim, kao i apel nadležnima da se pooštre kaznene mjere i strožije kazne dileri i svi oni koji učestvuju u lancu prodaje narkotika. U edukativnom dijelu tribine roditeljima su podijeljeni Informatori-stručni priručnici protiv droge, prikazana prezentacija o drogama, promovisan spot Medija tima protiv droge i prvi sait protiv droge u našem gradu www.narkomanija-ne.com. Do kraja realizacije projekta distribuirće se 500 informatora -priručnika priotiv droge roditeljima u Nikšiću. Tribinu je uspješno vodila i imale odličnu interakciju sa publikom stručni edukator protiv bolesti zavisnosti profesorica Snežana Danilović. Predstavnik nikšićkih srednjoškolaca Janko Kankaraš je dao prijedloge kako poboljšati interakciju između mladih i roditelja i apelovao na veću posvećenost institucija, prvenstveno škola kroz povećanje u nastavnom program edukativnih radionica sa učenicima kako bi se smanjio broj zavisnika kod mladih u Nikšiću“, navodi se u saopštenju.

Kako objašnjavaju, cilj projekta ,,Podizanje svijesti mladih Nikšića u borbi protiv droge“ je da se smanji zloupotreba droga kod srednjoškolaca i mladih u Nikšiću, kao i da se poveća svijest zajednice, prvenstveno roditelja o problemu i posljedicama koje narkomanija donosi sa sobom. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja