Oprez zbog mokrih puteva

 Oprez zbog mokrih puteva

Pixabay

U Crnoj Gori jutros se saobraća uglavnom po mokrim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama, saopšteno je iz AMCCG.

„Mogući su nailasci na sitnije odrone na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020. godine do 01. aprila 2021. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom“, navode iz AMSCG.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Marezu  saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

„U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 sati“, saopšteno je iz AMSCG.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još