Oprezno u višim predjelima zbog poledice

 Oprezno u višim predjelima zbog poledice

Foto: Pexels

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG rekli su da su u višim planinskim predjelima mjestimično mogući nailasci na poledicu.

Oni su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu, naročito na putevima koji vode duž klisura i usjeka zbog pojave sitnijih odrona.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaj dozvoljen za sve kategorije vozila. 

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja. U periodu od 18.01.2021. do 18.04.2021. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

U periodu od 19.02.2021. godine do 19.04.2021. godine zbog izvodjenja radova na izgradnji magistralnog puta Cetinje-Nikšić, na regionalnom putu Cetinje-Čevo na mjestu izvodjenja radova dolaziće do obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta, a totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila će biti u terminu od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Zbog klizista na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima. Otežano saobraćaju samo putnička vozila.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički medjugradski saobraćaj u vremenu od petka od 21.00 sat do ponedjeljka u 05.00 sati.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja