Oprezno vozite, putevi su mokri i klizavi

 Oprezno vozite, putevi su mokri i klizavi

Foto:rtv budva

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno mokrim putevima, a vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG upozorili na učestale pojave odrona na putevima duž klisura i usjeka i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobraćaju putnika i kombi vozila. 

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020.godine do 01. aprila 2021.godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Od 08.02.2021 godine zbog izvodjenja zemljanih i tunelskih radova u sklopu rekonstrukcije mag.puta M-5 dionica Rožaje-Špiljani doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vste vozila u terminu od 08.00 do 11.00 i od 13.00 do 16.00 sati.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja. U periodu od 18.01.2021. do 18.04.2021. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvodjenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Zbog klizista na putnom pravcu Šćepan Polje –Foča (teritorija BIH) zabranjuje se saobraćanje kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima. Otežano saobraćaju samo putnička vozila.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje – Tutin  i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče preko kojeg se obavlja u periodu od 07.00 do 19.00 časova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo   se  9  saobraćajnih    nezgoda   u kojima su 2 osobe zadobile  lakše povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja