Opština donirala 40.000 evra nikšićkoj bolnici i Domu zdravlja

 Opština donirala 40.000 evra nikšićkoj bolnici i Domu zdravlja

Foto: Opština Nikšić

Predsjednik mr Milutin Simović, danas je uručio donaciju JZU Opšta bolnica Nikšić u iznosu od 30.000,00€, za nabavku specijalizovanog vozila za prevoz pacijenata ugroženih vitalnih parametara i 10.000,00€ JZU Dom zdravlja Nikšić, za nabavku automobila za prevoz hitnih slučajeva.

,, Ovim gestom iskazujemo podršku i poštovanje za napor, profesionalni i ljudski odnos, koji već duži period, ove ustanove i njihovo osoblje iskazuju prema građanima Nikšića, i ne samo Nikšića“, istakao je predsjednik Opštine.  

Direktor JZU Opšta bolnica Nikšić Ilija Ašanin, zahvalio je Opštini Nikšić u ime građana i osoblja na opredjeljenoj donaciji i osjećaju za njihove potrebe. Takođe, direktor bolnice najavio je uskoro i početak radova na rekonstrukciji pedijatrijskog odjeljenja, za koju je Vlada Crne Gore u avgustu mjesecu donijela odluku o opredjeljivanju 400.000,00€.

Dr Ljiljana Adžić, direktorica JZU Dom zdravlja Nikšić, zahvalila je Opštini na izdvojenim sredstvima i prepoznavanju aktuelnog problema. Naglasila je da menažment i zdravstveni radnici ove ustanove, kroz ovaj vid pomoći, vide da se njihov rad posebno vrednuje i uvažava.

Donirana sredstva su rezultat uštede u odnosu na troškove planirane za održavanje programa u okviru obilježavanja 18. Septembra, Praznika Opštine. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja