Opština Nikšić: 40.000 eura za žensko preduzetništvo

 Opština Nikšić: 40.000 eura za žensko preduzetništvo

Foto: Opština Nikšić

Danas je, na inicijativu predsjednika Opštine mr Milutina Simovića, održan sastanak sa predstavnicama ženskog preduzetništva iz našeg grada.


U slavnoj istoriji Nikšića i Crne Gore naše heroine vjekovima su bile stub domaćinstva, čuvale ga i održavale, dok su se muževi i sinovi borili za slobodu Crne Gore, istakao je predsjednik Simović, i naglasio da su brojni putopisci Crnogorki pripisivali dominantnu ulogu dajući joj sušti ideal vrline, hrabrosti i čestitosti, opisujući je kao svemoćnu majku i domodržnici, dodajući da su brojni primjeri Crnogorki koje su rame uz rame i ratovale sa muškarcima.


Tako i danas, u 21. vijeku, kada se ključne “borbe” vode na tržištu, u surovoj globalnoj ekonomiji, naše dame moraju biti važan stub razvoja naše ekonomije i ukupnog napretka, naglasio je Simović i istakao da biznis i preduzetništvo ne smiju biti i nijesu rezervisani za muški dio populacije. Inovativnim i podsticajnim mjerama, sa lokalnog nivoa, mi želimo da žene budu podstaknute, motivisane, da pokreću biznise i preduzetničke aktivnosti, da stvaraju nove vrijednosti, nove proizvode i usluge, i da se samostalno ostvaruju u biznisu.


Predsjednik Simović je najavio da uzimajući u obzir sve navedene razloge Opština Nikšić pokreće Program podrške ženskom preduzetništvu, kojim će se u Budžetu za iduću godinu
obezbijediti 40.000,00€ za dodjelu bespovratnih grantova.

Preduzetnice su uz niz sugestije i predloga, zahvalile predsjedniku Simoviću na organizaciji ovog događaja, kao i najavi podrške ženskom preduzetništvu, ističući da se jedino zajedno,
odgovorno i posvećeno može odgovoriti svim izazovima koje nosi poslovni ambijent, posebno u ovom vremenu.


Sastanku su u ime Opštine prisustvovale i potpredsjednica Sonja Nikčević, Radinka Mijušković iz Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje i Gordana Čolaković iz Sekretarijata za finasije, razvoj i preduzetništvo.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja