„Opština Nikšić da otkaže bazar i klizalište, Simović je kao šef NKT zahtijevao da se poštuju mjere struke,bez rezerve“

 „Opština Nikšić da otkaže bazar i klizalište, Simović je kao šef NKT zahtijevao da se poštuju mjere struke,bez rezerve“

Foto: RTNK

Ministarstvo zdravlja uputilo zahtjev Opštini Nikšić da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i postavljanje klizališta.

U saopštenju Ministartva zdravlja , se navodi, da je upućeno upozorenje na mjere koje su na snazi u pogledu javnih okupljanja, a koje jasno navode da je zbog složene epidemiološke situacije zabranjeno okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima (javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije).

„S obzirom na to da organizovanje novogodišnjeg bazara i klizališta predstavlja direktno kršenje navedenih mjera koje su na snazi i jednu vrstu organizovanja kontinuiranog javnog okupljanja građana, čime se direktno dovodi u rizik njihovo zdravlje, Ministarstvo zdravlja uputilo je apel Opštini Nikšić da ponovo razmotri ovu odluku i što prije otkaže organizaciju navedenih događaja. Ministarstvo zdravlja podsjetilo je prvog čovjeka Opštine Nikšić (Milutin Simović) da je u svojstvu predsjednika NKT-a izričito zahtijevao da se, bez rezerve, poštuju mjere struke, kao i da očekujemo da će u skladu sa tim postupiti i u ovom slučaju“, zaključili su iz Ministarstva.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja