Opština Nikšić o bilbordu sa likom Amfilohija: Očigledna namjera izazivanja nereda

 Opština Nikšić o bilbordu sa likom Amfilohija: Očigledna namjera izazivanja nereda

Foto: FOS

Iz Opštine Nikšić danas su reagovali pošto je grupa njihovih sugrađana na fasadi jedne višespratnice u gradu podno Trebjese okačila bilbord sa likom počivšeg Amfilohija Radovića, a uz to i proslavili sve to vatrometima i koreografijom.

,,I danas su građani Nikšića svjedočili bahatom i bespravnom ponašanju neodgovorne grupe građana. Bez dozvole nadležnih opštinskih organa i odluke skupštine stanara i pored brojnih pritisaka na stanare, na jednoj od stambenih zgrada u našem gradu postavljena je štampana cerada sa likom preminulog Amfilohija Radovića i prijetećim vjersko-političkim porukama.

Očigledna namjera ovakvog ponašanja je pokušaj izazivanja nereda i narušavanje javnog reda i mira. Ovo djelo, praćeno nacionalističkim pjesmama i vrijeđanje države Crne Gore na Božić, najveći hrišćanski praznik, imalo je očigledne namjere izazivanja incidenata, nereda i netrpeljivosti među građanima, piše u saopštenju Opštine Nikšić.

Foto: facebook

Nadležne opštinske službe, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, izašle su na teren, upozorile organizatore da čine bespravnu aktivnost i izdale rješenje o uklanjanju plastične cerade.

,,Ovim putem izražavamo odlučnost da ćemo istrajati u poštovanju zakona i propisa koji su jednaki za sve građane, a svi počinioci bespravnih radnji će suočiti sa zakonskim posljedicama.

Istovremeno, očekujemo da će nadležni državni organi pokrenuti postupak identifikacije i procesuirati lica koja su organizatori i učesnici aktivnosti koje se ovih dana dešavaju u Nikšiću“, navodi se u saopštenju Opštine Nikšić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja