Opština Nikšić odlaže odluku o auto -taksi prevoz dok traje korona

 Opština Nikšić odlaže odluku o auto -taksi prevoz dok traje korona

Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)

Kako su naveli iz Opštine Nikšić, jučerašnja izjava taksista iz Nikšića u velikoj mjeri nema uporište i predstavlja paušalnu interpretaciju Nacrta odluke o auto-taksi prevozu.

“Osnovni razlog za pripremu Nacrta ove odluke je usaglašavanje sa Izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, koje su donešene krajem 2019. godine. Znači, Opština Nikšić samo želi formalizovati propise koje definiše Zakon.Dana 16.10.2020. godine održana je Centralna javna rasprava vezano za ovu odluku, kojoj je prisustvovao određen broj taksi prevoznika. Najveći broj primjedbi se odnosio na cjenovnik usluga auto-taksi prevoza, odnosno na povećanje cijene starta“navode iz Opštine Nikšić, dodajući da su nacrtom navedene odluke zadržane postojeće cijene taksi tarifa, bez povećanja starta, jer je procijenjeno da bi to bio dodatni namet građanima.

“No, i pored svega navedenog, a imajući u vidu smanjenje broja prevezenih putnika u svim vidovima saobraćaja u uslovima pandemije koronavirusa, Opština će povući Odluku o auto-taksi prevozu iz procedure, odnosno odložiti donošenje iste sve dok traju okolnosti nastale usljed Kovid-19. Ovo je još jedna potvrda da Opština Nikšić ima duboko razumijevanje prema svima onima koji su u proteklom periodu pretrpjeli i dalje trpe posledice pandemije“, zaključili su iz Opštine Nikšić.

Podsjetimo, taksisti sa područja nikšičke opštine, bili su nezadovoljni nacrtom ove odluke, jer kako su kazali za dnevne novine Dan, taj nacrt je predviđao niz nepovoljnosti, što će im uz virus korona, definitivno ugasiti posao.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još