Opština Nikšić planirala iznos od 50.000 eura za finansiranje projekata NVO sektora

 Opština Nikšić planirala iznos od 50.000 eura za finansiranje projekata NVO sektora

Foto: Portal ,,Nikšić“

Imajući u vidu važnost partnerstva lokalne uprave i nevladinog sektora u kreiranju i sprovođenju javnih politika, Opština Nikšić je Odlukom o budžetu za 2021. godinu planirala iznos od 50.000 eura za finansiranje projekata nevladinog sektora sa područja naše opštine.

,,Opredijeljena suma je jasan pokazatelj o želji Opštine Nikšić da podrži nevladine organizacije i njihove projekte, čija će realizacija biti u interesu svih građana Nikšića“, navodi se u saopštenju.

Juče je objavljen Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje dva člana, predstavnika nevladinog sektora u Komisiji za raspodjelu sredstava NVO. Nakon formiranja Komisije od predstavnika civilnog sektora i lokalne uprave uslijediće raspisivanje konkursa.

„Nadamo se da će i na ovom konkursu, kao i prethodnih godina biti dostavljen značajan broj kvalitetnih projekata, a Komisija će prepoznati one najbolje i donijeti odluku o finansiranju njihove realizacije. Pozivamo sve NVO iz Nikšića da budu partner lokalnoj upravi, kako u ovom procesu, tako i ostalim aktivnostima koje realizuje Opština, a sve za dobrobit građana Nikšića“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja