Opština Nikšić tražila saglasnost za organizovanje novogodišnjeg bazara

 Opština Nikšić tražila saglasnost za organizovanje novogodišnjeg bazara

Foto: Portal ,,Nikšić“

Opština Nikšić tražila je od direktora Instituta za javno zdravlje Igora Gilića saglasnost za organizovanje novogodišnjeg bazara u skladu sa mjerama za suzbijanja korona virusa.

Opština Nikšić konačnu odluku o održavanju pomenute manifestacije donijeće nakon dobijanja odgovora od Instituta za javno zdravlje. 

,,S obzirom da novim mjerama nije ograničen rad tržnica, pretpostavljamo da će se analogno mjerama koje važe za tržnice i pijace, naći način da se na ovako velikom prostoru kućice rasporede, a pristup njima definiše kao što se to čini ispred banaka, prodavnica brze hrane, šoping molova. Kretanje i ponašanje građana, u skladu epidemiološkim mjerama, kontrolisaće Komunalna policija”, naveli su predstavnici nikšićke opštine u obraćanju Giliću, koje potpisuje Simović.

On je ukazao da su na tržnici u Podgorici, u sklopu šoping tržnog centra Gintaš, malim preduzetnicima, zanatlijama i poljoprivrednicima omogućeno da izlažu proizvode bez ograničenja, što je značajan podsticaj za lica koja traže način da iskažu konkurentnost na tržištu i pronađu regularne puteve prezentacije i plasiranja sopstvenih proizvoda.

,,Slijedeći isključivo interes zaštite zdravlja građana u stanju epidemije Covid-19, ali i potrebu zaštite mentalnog zdravlja koja podrazumijeva kontrolisane socijalne aktivnosti, kao jedan od alata pod strogo kontrolisanim uslovima, očekujemo da ćete, kao i uvijek, pažljivo razmotriti ovaj zahtjev i naći načina da građani ovaj period velikih izazova provedu pod propisanim uslovima, radosno dočekujući predstojeće praznike”, rekli su u Opštini Nikšić.

Kako su dodali, Institut za javno zdravlje je uvijek iznalazio inventivna rješenja.

,,Nadamo se da će i ovog puta, u korist građana Nikšića, uz propisane mjere koje će obezbijediti očuvanje zdravlja svih naših građana, što je siguran sam, naš zajednički i prioritetni cilj i obaveza”, zaključili su u Opštini Nikšić.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja