Osnovan sportsko-ribolovni klub u Župi

 Osnovan sportsko-ribolovni klub u Župi

Nedavno je u Župi osnovan Sportsko-ribolovni klub „Župa Nikšićka“ čiji su osnovni ciljevi zaštita voda u Župi, kao i promocija ribolova među mladima. 

Neiskorišćenost resursa Liverovićkog jezera za ribolov je evidentna, pa su se Župljani organizovali sa namjerom da promijene postojeće stanje i unaprijede uslove za organizovanje ribolovnih takmičenja i drugih društveno-ekoloških događaja.

SRK „Župa Nikšićka“ je u Upravi za sport registrovan za obavljanje sportske djelatnosti koja obuhvata obučavanje, treninge, takmičenja, kao i promovisanje zdravih stilova života kod djece i omladine u cilju unapređivanja i razvoja njihovih psihofizičkih sposobnosti, sportskih znanja i umijeća, upis novih članova, navodi se na sajtu zupa.today.

Klub je u međuvremenu postao i član Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore pa se otvaraju i mogućnosti za saradnju sa ostalim klubovima u državi. Uskoro će početi i ,,Šaranska liga“ Crne Gore tako da će i župski klub uzeti učešće, a LIverovićko jezero će biti domaćin drugim takmičarima iz Crne Gore.

Iz kluba pozivaju sve ribolovce i ljubitelje Liverovićkog jezera i rijeke Gračanice da im se pridruže i postanu članovi kluba čime će se povećati i snaga ovog kluba za sprovođenje akcija planiranih da se unaprijedi životna sredina odnosno ribolovni svijet u župskim vodama. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail: srkzupaniksicka@gmail.com ili na telefon 068 149 499.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još