,,Ovo je Vlada sa četiri S, Varheljiju bi bilo bolje da se manje prčio“

 ,,Ovo je Vlada sa četiri S, Varheljiju bi bilo bolje da se manje prčio“

Foto: Skupština Crne Gore/Printscreen

Draginja Vuksanović Stanković (SDP) izjavila je na današnjoj sjednici da ovo nije prva demokratska vlada, kako su govorili predstavnici većine, navodeći da je demokratska bila i vlada iz 1998. godine u kojoj je potpredsjednik bio tadašnji predsjednik SDP Žarko Rakčević.

Kazala je da nema ništa protiv bilo čijih vjerskih ubjeđenja, ali da ne priliči crnogorskom premijeru da ljubi ruke sveštencima, pozivajući Krivokapića da to ubuduće ne čini.

,,Vi niste izabrani kao srpski kralj, niti je ovo srpska država. Ovo je Crna Gora, ovo je crnogorska zemlja za koju su se naši preci borili mnogo prije 1918. godine, pa i nakon toga“, rekla je Vuksanović Stanković.

Zatražila je od Krivokapića da objasni kakva je to ušteda za budžet ako se smanji broj ministarstava a uveća se broj uprava, kao i da javno saopšti imena dvojice eksperata za upravno pravo sa kojima se konsultovao oko reorganizacije državne uprave.

,,Ova Vlada je Vlada sa četiri S. To vam nećemo dozvoliti“, izjavila je Vuksanović Stanković dodajući da ona neće imati autoritet i da ne može dugo trajati. Zamjerila je mandataru koncept Vlade sa 12 ministarstava ukazujući da je prvo trebalo donijeti novu uredbu kojom bi se promijenila prethodna.

U sekularnoj državi, dodaje, zakone neće pisati ni crkva, ni džamija, ni sinagoga, ni Katolička crkva.

Osvrćući se na apel Olivera Varheljija da Crna Gora povuče odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića kazala je da bi komesaru za proširenje bilo bolje da se „malo manje prčio, a više pročitao istoriju Crne Gore“.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja