Pavićević: Simović novim budžetom ozvaničio početak predizborne kampanje

 Pavićević: Simović novim budžetom ozvaničio početak predizborne kampanje

Foto: URA

Usvajanjem novog budžeta Opštine Nikšić, predsjednik Milutin Simović je, na krajnje loš način, još jednom ozvaničio početak političke kampanje za sebe i svoju partiju, opet na žalost i štetu građana Nikšića – saopštio je član nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA Mirko Pavićević.

Prema njegovim riječima, uzevši u obzir sve navedene aktivnosti, a posebno one koje se tiču socijalne zaštite, Simović je odao svoje pravo lice i pokazao Nikšićanima i Nikšićankama kako će zapravo izgledati Nikšić u slučaju da DPS pobijedi na izborima u martu.

– Podsjećanja radi, prije samo godinu dana, kada je bahati bivši predsjednik opštine Veselin Grbović predlagao budžet opštine, odbornicima svoje većine za socijalna davanja izdvojio je 192 800 eura. Naravno, jasno je kao dan, da ni Grbović nije očekivao da će njegova partija potonuti i izgubiti izbore 30. avgusta. Nakon izbora, Simović dolazi da odmah popravi situaciju sa 200 hiljada budžetske rezerve i počinje faktička kupovina izbora, od klizališta, do namještanja poslova za ringišpil, pa do određenih donacija, za koje ne postoji opravdanje – kazao je Pavićević.

Kako je još istakao, Simović je, kada je shvatio da mu sve što radi ne ide u korist, jer Nikšićani pamte i duže od njega, krenuo u novu ofanzivu.

– Naime, za 2021. godinu Simović za socijalna davanja izdvaja 501 800 eura od novca poreznih obveznika. 309 000 eura u ovoj godini više za kupovinu glasova za korist DPS-a. Nevjerovatna činjenica dovodi nas do sledećeg zaključka – osim što je „humanista i filantrop“, za svoj džep ponajviše, Simović još jednom odaje sliku koju ni mi nismo mogli da kreiramo. On je ništa drugo do general parapolitičke jedinice u kolonama DPS-a, koji, zajedno sa trupama manjinskih partnera i njihovih kriminalnih organizacija komanduje – dodaje Pavićević.

Član nikšićkog odbora URE ističe da Nikšić ne zaslužuje takvu lokalnu samoupravu i rasipanje novca.

– Postoji i osnovana sumnja da se u Nikšiću socijalna davanja daju isključivo po partijskoj knjižici, te da ista primaju oni kojima nisu zaista potrebna. Takvo ruganje sa socijalno ugroženim sugrađanima može režirati samo DPS na čelu sa „đeneralom“ Simovićem, te njegovim zamjenikom, neovlašćenim prisutnim u kancelarijama lokalne samouprave Veselinom Grbovićem. Izbori u martu prilika su da tome stanemo na kraj – zaključuje Pavićević.

Izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja