Planirana rekonstrukcija stare škole u Župi, radovi počinju sredinom januara

 Planirana rekonstrukcija stare škole u Župi, radovi počinju sredinom januara

Foto: Župa u srcu

Još jedna inicijativa Savjeta MZ Župa Nikšićka da se krene u rekonstrukciju stare zgrade OŠ ,,Dušan Bojović“ dobija krajnji epilog.

Danas je u sklopu posjete predsjednika Opštine Nikšić Milutina Simovića dogovoren ovaj, za Župljane, veoma bitan projekat.

,,Ovaj objekat stare škole koji je podignut 1925. godine je decenijama bio u zapuštenom stanju i njegova rekonstrukcija će biti zahvalnost svim onim generacijama koje su stekle prva znanja u ovom objektu, a isto tako nastavnom kadru koji je ta znanja prenosio na mnoge generacije Župljana.Najveću zahvalnost da rekonstrukcija ove zgrade zaživi ima firma ,,Uniprom metali” koja će izdvojiti najmanje 100.000 eura, a punu podršku smo dobili i od predsjednika Milutina Simovića.Posebno raduje činjenica da će se se završetak rekonstrukcije ovog objekta u 2021. godini poklopiti sa jubilejom 150 godina školstva u Župi”, saopštio je predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović.

Projekat za  rekonstrukciju ovog objekta biće gotov do sredine januara, kada će krenuti i prvi radovi. Zamišljeno je da ovaj objekat bude mjesto okupljanja Župljana, kroz odvijanje kulturnih, zabavnih i drugih društvenih aktivnosti.

,,Današnja posjeta predsjednika Simovića bila je i prilika da se dogovore i drugi projekti u ovoj mjesnoj zajednici o čemu će biti prilike da vas upoznamo u narednom periodu”, saop[tio je Radulović.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja