Počela izgradnja balon sale FK ,,Sutjeska“

 Počela izgradnja balon sale FK ,,Sutjeska“

Foto: FK ,,Sutjeska“

Izgradnjom buduće balon sale Fudbalskog kluba ,,Sutjeske“ učinjen je dodatni korak na jačanju sportske infrastrukture u nasem gradu, piše portal RTNK.

Zajedničkim naporima lokalne uprave i rukovodstva aktuelnog šampiona mlađe kategorije, po kojima je Sutjeska već decenijama prepoznata, dobiće funkcionalan prostor za trenažni proces, pa kvalitet i masovnost konačno neće zavisiti od vremenskih uslova.

U Klubu su odavno svjesni činjenice da se brend stvara ruku pod ruku sa infrastrukturom.

,,Ovaj projekat realizujemo iz sopstvenih sredstava (oko 100.000 EUR), uz donaciju FSCG u vidu obezbjeđivanja sintetičke podloge, kao i uz pomoć Opštine Nikšić u vidu obezbjeđivanja mehanizacije za obavljanje pripremnih radova (raščišćavanja terena, kopanja temelja, nasipanje podloge i sl.).“, saopšteno je iz kluba.

Očekuje se da konstrukcija i cerada budu postavljeni tokom naredne sedmice. Nakon toga će, u zavisnosti od vremenskih uslova, biti organizovano postavljanje podloge.

,,Izgradnjom balon sale površine 1255 m2 Klub će dobiti dodatni prostor za treniranje koji nam je bio neophodan, pogotovo u zimskom periodu, kada, zbog loših vremenskih uslova nijesmo bili u mogućnosti da adekvatno organizujemo treninge za preko 300 dječaka iz omladinskog pogona, kao ni treninge seniorske ekipe“, poručuju sa stadiona kraj Bistrice.

Uskoro i novi projekti

Uskoro će početi ili je u toku realizacija brojnih infrastrukturnih projekata koji za cilj imaju unaprjeđenje uslova za bavljenje sportom u našem gradu. Naime, u završnoj je fazi izgradnja zapadne tribine stadiona FK Sutjeska, a kako je najavio predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović ubrzo će se pristupiti i ozbiljnoj rekonstrukciji Sportskog centra za koju je obezbijeđeno 240.000,00 eura, a predviđena je zamjena parketa, nabavka sportskih rekvizita i izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom na bazenu.

Budžetom Opštine za 2021. godinu za podršku sportu opredijeljeno je 1,55 miliona eura.

“Podržaćemo izgradnju sportske infrastrukture. Gradićemo trim stazu oko Trebjese, kao dugogodišnju potrebu i želju brojnih sportista i rekreativaca. Nikšić će biti bogatiji za Rekreacioni centar Krupac, izgradićemo i rekonstruisati brojne sportske terene u mjesnim zajednicama širom naše Opštine”, poručio je nedavno predsednik Simović u obraćanju odborinicima lokalnog parlamenta.

Podsjetimo, juče je prezentovan javni poziv o sufinansiranju sportskih organizacija, za koje će se po određenim kriterijumima izdvojiti 800 hiljada eura, kako bi Nikšić ostao prepoznat kao grad sporta.

Izvor:RTNK

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još