Počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u Župi

 Počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u Župi

Foto: rtnk

Shodno dogovoru, prilikom nedavne posjete predsjednika opštine Nikšić Milutina Simovića, danas su počeli radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u kojem se skoro pola vijeka znanje sticale generacije Župljana. Rekonstrukciju objekta je obezbijedila firma Uniprom metali koja je za ovu namjenu izdvojila minimum 100.000€.

„Objekat je bio u veoma zapuštenom stanju, posebno od osamdesetih godina prošlog vijeka kada je većina objekta devastirana usled izbijanja požara“, navodi se u saopštenju.

Ideja je da se rekonstrukcijom ovog objekta obezbijedi prostor koji će biti u interesu svih mještana Župe. Objekat će imati dvije sale za sastanke, izložbeni prostor, biblioteku, tako da će praktično biti kulturni centar našeg mjesta.

„Rekonstrukcijom ovog objekta željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite svakom mjestu. Za svaku pohvalu je društveno odgovoran odnos firme Uniprom metali koja je bezuslovno prihvatila da svojim sredstvima rekonstruiše ovaj objekat, a treba napomenuti da je ista učestvovala u skoro svim projektima koji su realizovani u proteklom periodu u Župi. Očekivanje je da se takav partnerski odnos sa MZ Župa nastavi i u narednom periodu. Naredni dani donose i realizaciju ostalih dogovorenih aktivnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja