Počinje isplata pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji ZZZCG

 Počinje isplata pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji ZZZCG

Photo: Unsplash

Isplata jednokratne pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore će početi danas, saopšteno je iz Minstarstva ekonomskog razvoja.

Iz tog resora podsjećaju da je Vladinim novim Mjerama podrške građanima i privredi za prvi kvartal 2021. godine opredijeljeno sedam miliona eura finansijske pomoći ranjivim kategorijama stanovništva.

Podsjećaju da se novim paketom mjera podrške obezbjeđuje jednokratna novčana pomoć za preko 100.000 građana Crne Gore.

„Za lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na dan 31.12.2020. godine i dalje su nezaposlena, a koja nemaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć u iznosu od 100 eura. Podrška za lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na dan 31.12.2020. godine, koja imaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć koja predstavlja dopunu iznosa koji redovno primaju, do iznosa od 100 eura“, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomskog razvoja.

Korisnicima materijalnog obezbjeđenja, opredjeljuje se jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 50 eura po porodici sa jednim ili dva člana i 100 eura po porodici sa tri ili više članova.

Takođe, za sve penzionere koji primaju penzije u Crnoj Gori, a čija je vrijednost manja od iznosa minimalne zarade (222 eura), opredjeljuje se 50 eura jednokratne novčane pomoći.

Za korisnike prava na lične invalidnine preko Centara za socijalni rad opredjeljuje se 50 eura jednokratne novčane pomoći.

„Jedno lice može biti korisnik samo jedne novčane nadoknade, shodno navedenoj klasifikaciji“, navodi se u saopštenju.

Izvor:onogost.me

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja