Podrška Opštine Nikšić ženskom preduzetništvu

 Podrška Opštine Nikšić ženskom preduzetništvu

Foto: Mina

Na sastanku koji je održan 26. januara, komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u opštini Nikšić , donijela je Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Nikšić za podršku ženskom preduzetništvu u 2021. godini.

Konkursom su definisane prioritetne oblasti za pružanje finansijske podrške preduzetnicama za realizaciju biznis planova.

,,Imajući u vidu ulogu žene kroz vjekove, koja je bila stub domaćinstva i nosila vrline poput hrabrosti, čestitosti i istrajnosti, bila majka i domodržnica, na ovaj način želimo osnažiti ženu na njenom putu emancipacije i finansijskog prosperiteta. Ekonomska samostalnost žene je ključni segment razvoja cjelokupnog društva. Preduzetništvo na prostorima Nikšića bilježi značajne iskorake u okviru kojeg je procenat ženskog preduzetništva zastupljen u sve većem obimu“, navodi se u saopštenju.

Cijeneći značaj ženskog preduzetništva Opština Nikšić je u budžetu za 2021. godinu opredijelila iznos od 40.000 eura za dodjelu bespovratne podrške.

Lokalna uprava upućuje poziv svim zainteresovanim sugrađankama i budućim preduzetnicama da se prijave na konkurs koji će biti objavljen danas.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja