Policija i dalje traga za nestalim ženama u Šavniku, Služba spašavanja obustavila potragu

 Policija i dalje traga za nestalim ženama u Šavniku, Služba spašavanja obustavila potragu

Foto: discovermontenegro

Milosava Božović (82) iz sela Dubrovsko i Sonja Marija Alm (73), iz susjednog sela Duži, nestale su 3. novembra i do danas nijesu pronađene. Policija i dalje traga za nestalim ženama.

,,Policijski službenici centra bezbjednosti Nikšić i dalje preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska nestalih lica Milosave Božović i Sonje Marie Alm”, saopšteno je iz Uprave policije našem portalu.

Mirčeta Jelić, komandir Služba zaštite i spašavanja rekao je da je Služba 28.11. obustavila organizovanu i aktivnu potragu.

,,Početak potrage bio je 3.11.,iscrpili smo sve mogućnosti sa naše strane, imali smo ispomoć od države u svakom segmentu, ali smo mi kao Služba potragu završili 28.11. Organizovana, aktivna pretraga terena je prekinuta, indirektno, na neki način, ona traje jer dio naše Službe, koju čine lovci, imaju zadatak i moralnu obavezu da na neki način pretragu vrše, kad idu u lov u te krajeve, ali aktivna pretraga je završana.”

Podsjećamo da je Božović  nestala 2. novembra, a predveče je, kako je pisao Dan, otišla nadomak svog domaćinstva, u kojem živi sa porodicom, da dotjera ovce sa paše.

Kako se nije vratila, prvo su njeni sinovi otišli da je traže, nakon čega su obavijestili policiju u Šavniku. U trenutku nestanka na sebi je imala crnu garderobu i crne gumene čizme.

Sonja Alm u selo Duži se doselila prije nekoliko godina, nakon što se penzionisala u Švedskoj. Na placu koji je kupila navodno je sama sagradila kuću od dasaka, u kojoj nije bilo ni struje ni vode.

U potragu su bili uključeni policija iz Šavnika, pripadnici Službe zaštite i spašavanja, Vojska Crne Gore, lovci i građani.

Avatar

Margita Bećirović Vulanović

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja