Policija zaustavila kolonu iz Nikšića, portparol SD-a tvrdi: Vladino vozilo udaralo građane

 Policija zaustavila kolonu iz Nikšića, portparol SD-a tvrdi: Vladino vozilo udaralo građane

onogost

Policija je jutros na Bogetićima zaustavila kolonu automobila iz Nikšića, koja se uputila na protest ispred zgrade Vlade u Podgorici, nezadovoljni najavljenom Odlukom o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta.

U znak protesta, pristalice iz kolone su blokirale magistralu.

Portparol SD-a Nikola Zirojević, paj, tvrdi da je vozilo koje pripada Sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata Vlade udaralo dvojicu građana.

„Da li ce nadležni organi reagovati, ili smo prepušteni na milost i nemilost bahatih sluzbenika Vlade? Da li ćete zastititi narod, ili da se narod sam brani? Generalni sekretar Vlade nakon ovoga mora podnijeti ostavku“, poručuje on. 

Uprava policije: Moraju se imati potvrde

Iz Uprave policij saopštili su da oni ne ograničavaju kretanje bilo kojem licu, već isključivo sprovode Naredbu Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja Covid 19 i mjeru zabrane kretanja u međugradskom saobraćaju, koja je na snazi.

„Osim toga podsjećamo da pored potvrda izdatih od strane poslodavca, lica koja se žele kretati između opština iz kojih je zabranjen izlazak i ulazak, moraju posjedovati i Rješenje o radnom odnosu ili Ugovor o radu, pa se sva lica koja ispunjavaju propisane uslove i imaju ova dokumenta, mogu nesmetano kretati između opština. Još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju usvojene mjere i na taj način olakšaju rad i postupanje policijskih službenika“, poručuju iz policije. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još