Političari u humanitarnoj utakmici za Nataliju

 Političari u humanitarnoj utakmici za Nataliju

Foto: NVO Alfa centar

Nevladina organizacija (NVO) „Alfa centar“ u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić organizuje 23. januara, u subotu, humanitarnu fudbalsku utakmicu “Srcem za Nataliju”.
 

U fudbalskoj utakmici će učestvovati predstavnici političkih partija, a cilj je da se prikupe neophodna sredstva za  liječenje jednogodišnje djevojčice Natalije Ljumović, korisnice Fondacije „Budi human“.

„Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja“, saopšteno je iz pomenute NVO.

Novac će, dodaju, biti doniran od strane učesnika utakmice ili od strane partije direktno uplaćen na račun djevojčice.

,,Učešćem predstavnika političkih partija u ovoj humanitarnoj akciji pokazaćemo crnogorskoj javnosti da humanost i empatija brišu sve političke razlike“, poručuju iz NVO.

Zbog epidemiološkog rizika utakmica će biti održana bez prisustva publike.

Utakmica će biti održana u sali Sportskog centra sa početkom u 11,45 časova.  

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja