Politički subjekti u Nikšiću smiju potrošiti nepunih 50.000 eura u kampanji

 Politički subjekti u Nikšiću smiju potrošiti nepunih 50.000 eura u kampanji

Izvor: FOS Media

Politički subjekti u okviru potvrđenih izbornih lista za lokalne izbore u Nikšiću mogu potrošiti 48.552,50 eura za finansiranje izborne kampanje.

Iznos sredstava koji politički subjekat, čija je izborna lista potvrđena odlukom nadležne izborne komisije, može utrošiti za finansiranje izborne kampanje za izbor odbornika u Skupštini opštine Nikšić koji su raspisani 5. januara i biće održani 14. marta 2021. godine, iznosi 48.552,50 eura po političkom subjektu“, piše u rješenju koje potpisuje direktorica ASK Jelena Perović.

Budžet Opštine Nikšić za 2021. iznosi 19.421.000 eura, a u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je da troškovi izborne kampanje političkog subjekta ne smiju preći iznos od 0,25% planiranih ukupnih budžetskih sredstava, umanjenih za sredstva kapitalnog budžeta i budžeta državnih fondova.

Žrijebom Opštinske izborne komisije određeno je da je prva koalicija „Evropski tim za Nikšić“ (DPS, Socijaldemokrate, LP i PKS), čiji je nosilac Sanja Damjanović. Na broju dva je novoformirani „Narodni pokret – Za vaskrsenje Nikšića“ Miodraga Dake Davidovića. Socijaldemokratska partija nastupa samostalno pod sloganom „Srcem za Nikšić“. Nosilac liste je Željko Nikolić.

Četvrto mjesto zauzima koalicija „Za budućnost Nikšića“ (DF, SNP, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore) koju predvodi poslanik Marko Kovačević.

Građanski pokret URA, CIVIS i nestranačke ličnosti nastupiće kao koalicija „Crno na bijelo – Može Nikšić“. Predvodiće ih Tatjana Đurišić Bečanović. Pod brojem šest je lista koalicije „Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu“ (Demokrate Demos, Prava Crna Gora, Plenum 083, Partija penzionera, invalida i restutucije i pokret Ne damo Nikšić), čiji je nosilac Momo Koprivica.

Predsjednik OIK Rade Perišić je izvlačio kuglice na žrijebu, a prisustvovali su članovi OIK i po jedan predstavnik svake izborne liste.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja