Pooštrene inspekcijske kontrole u Nikšiću: Predložene mjere je trebalo da budu strože?

 Pooštrene inspekcijske kontrole u Nikšiću: Predložene mjere je trebalo da budu strože?

Izvor: Mediabiro

Alarmantna epidemiološka situacija u gradu, kao i mjere donesene od strane Ministarstva zdravlja, uslovile su dodatno povećanje kontrole od strane nikšićke Komunalne inspekcije.

S tim u vezi, kako je kazala sekretarka Sekretarijata za inspekcijske poslove Bojana Vuković, inspektori su svakodnevno na terenu gdje nijesu, kako je istakla, zabilježene veće nepravilnosti.

„Nije baš da se građani u potpunosti pridržavaju mjera ali tamo gdje se ne pridržavaju, nepravilnosti se otklanjaju u momentu kontrole“, kazala je Vuković u izjavi za agenciju Mediabiro.

Jedna od mjera koja je u tom gradu na snazi jeste i zatvaranje ugostiteljskih objekata, te uklanjanje kompletnog baštenskog mobilijara, što je ispoštovano, istakla je Vuković. Prema njenim riječima, inspektori svakodnevno obilaze i objekte, poput benzinskih pumpi, na kojima se prodaje kafa sa automat aparata.

„Tu nije zabilježena nijedna nepravilnost. Takođe, primjetan je veći broj građana na ulicama, što je posljedica lijepih vremenskih prilika a i zatvorenih ugostiteljskih objekata. Mi pokušavamo i da, u skladu sa svojim kapacitetima. obilazimo lokalitete poput jezera Krupac i gradskog parka“, pojasnila je Vuković.

Anketirani Nikšićani su mahom mišljenja da su predložene mjere trebale biti strožije, te da se i postojeće mjere slabije poštuju.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja