Popović Samardžić: Zatečena sam dozom neinformisanosti i opasnih optužbi Vuksanović Stanković

 Popović Samardžić: Zatečena sam dozom neinformisanosti i opasnih optužbi Vuksanović Stanković

Izvor: PR Centar

Vršiteljka dužnosti predsjednika Ljekarske komore Milena Popović Samardžić poručila je da je zatečena dozom neinformisanosti, opasnih i neodgovornih optužbi koje je danas iznijela poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković. Ona je poručila da nije mijenjala podatke Ljekarske komore, koji se tiču računa, statusa i ovlašenja predsjednika.

“Sjedište Komore preselio je Aleksandar Mugoša, tajno, ne obavještavajući Skupštinu Ljekarske komore. Dakle zakupodavac kome je sa računa Komore isplaćeno preko 50.000 eura za tri i po godine izbacio je Ljekarsku Komoru na ulicu, nakon prestanka mandata Aleksandru Mugoši. Što se tiče računa Ljekarske komore, statusa i ovlašćenja predsjednika Komore, zatečena sam optužbama da sam ja mijenjala ove podatke niti mi je poznato da su isti mijenjani”, navela je u reagovanju.

Kako je istakla, u njenoj prijavi svakako ove promjene nigdje nisu navedene.

“Nadalje Draginja Vuksanović imputira da imam neki tajan odnos sa Ministarkom zdravlja dr Jelenom Borovinić Bojović. Sa ministarkom zdravlja sam se srela samo jednom, kao predsjednica SDM. Ohrabrujem poslanicu Stanković da iznese sve činjenice o našoj “organizovanoj kriminalnoj grupi”. Mislim da bi supruga Vrhovnog državnog tužioca morala biti opreznija i odmjerenija u optužbama ove vrste”, ističe u saopštenju.

Pojašnjava da, koliko je njoj poznato, Borovinoć Bojović nije uticala niti je pokušala da utiče na odluke Skupštine Komore, niti bi ona takvo miješanje dozvolila.

“Ako Draginja Vuksanović ima druge informacije molim je da me o istima obavijesti. Međutim ni Draginji Vuksanović Stanković neću dozvoliti da utiče na rad našeg esnafskog udruženja, u kojem nastupa kao politički surogat Aleksandra i Borisa Mugoše. Poslanici savjetujem da višak energije utroši na svoje esnafsko udruženje”, jasna je Popović Samardžić.

Ona napominjem da je Aleksadra Mugošu smijenila Skupština Ljekarske komore slobodnom voljom delegata, a raspoloženje za njegovu smjenu postoji već dvije godine, mnogo ranije od formiranja nove Vlade i prije imenovanja Borovinić Bojović za ministarku zdravlja.

Popović Samadžić dodaje da razrješenje Mugoše nije političko niti su upoznati da su ga kao političara 2017. godine izabrali.

“Dakle sve što mi spočitava Draginja Vuksanović Stanković, osim da sam privremeno upisana kao odgovorno lice u CRPS, do izbora novog predsjednika, je čista laž. Već sam jednom rekla i opet napominjem da nemam nikakve ambicije da budem predsjednik Ljekarske komore Crne Gore. Moj interes i interes mojih kolega je da ovo udruženje najzad počne raditi u interesu crnogorskih doktora i sveukupnog društva a ne za interes pojedinaca kao što je to bilo do sada”, zaključuje u reagovanju.

Podsjetimo, poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković objavila je danas na Tviteru pomenuti dokument.

“Konačno završen projekat Ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i dr Milene Popović Samardžić sa Ljekarskom komorom Crne Gore. Dakle bez problema, sve pare Ljekarske komore na privatni račun u inostranstvu! Da li je ovo organizovani kriminal u koji je uključena i ministarka zdravlja. Odgovor će dati nadležni”, objavila je Vuksanović Stanković.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja