Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković tvrdi:,,Rijetko je koji političar kao Đukanović bio izložen ovolikom stepenu satanizacije“

 Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković tvrdi:,,Rijetko je koji političar kao Đukanović bio izložen ovolikom stepenu satanizacije“

Izvor: Skupština CG

Vanredni Kongres prilika je da Demokratska partija socijalista (DPS) preispita svoj kadar, stil ponašanja, percepciju koju je o sebi stvorio, s obzirom na opomenu koju je dobio na posljednjim parlamentarnim izborima, ocijenila je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković.

U intervjuu Dnevnim novinama kazala je da DPS kao najjači partijski subjekat u državi, mora da se suoči sa svojim greškama i učiniti ih prošlošću partije.

,,DPS u svome temelju ima superiornu politiku, nema tu što da se mijenja. Usljed dugoga trajanja neki su pogrešno razumjeli državne funkcije. Državi se kroz vjekove poklanjao život. Njoj se daju najbolje godine i sve znanje“, rekla je Vuković.

Politici čistih ruku i plemenitih namjera, kako je istakla, „moramo širom otvoriti vrata“.

,,Promjene su poželjne i neminovne i u redovnim okolnostima, kamoli u vanrednim po našu partiju i državu. Samo sposobni za snažne unutrašnje promjene mogu biti kadri mijenjati društvo nabolje. Postoji jedna ironična misao, prigodna trenutku: Nije neophodno mijenjati se. Opstanak nije obavezan. Mi, kao državotvorna partija, ne smijemo biti relaksirani u vezi sa tim, jer od našeg opstanka zavisi opstanak vrijednosti koje su naša zasluga građanska i sekularna Crna Gora“, rekla je Vuković.

Tvrdi i da neće biti ništa od podizanja kapele na Lovćenu, dok se kampanja protiv crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića vodi spolja i iznutra.

Kako je ocijenila, „to zaista liči na gebelsovske propagandističke prakse.“

,,Rijetko je neki balkanski političar bio izložen tom stepenu vulgarizacije i satanizacije kao on. Možda upravo zato što je sprovodio antibalkansku politiku na Zapadnom Balkanu“, rekla je ona. 

Uvjerena je i da nema Crne Gore s ovakvom Vladom:.

,,Ovo je privremena iluzija svih koji su mislili da će smjenom DPS-a nastupiti sloboda“, zaključuje Vuković.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja