Potpredsjednik SNP-a Nikšić: Brat je mio, ma koje vjere bio

 Potpredsjednik SNP-a Nikšić: Brat je mio, ma koje vjere bio

Izvor: SNP

Koalicija Za budućnost Nikšića osudila je ispisivanje grafita na zidu džamije u ovom gradu.

Saopštenje Alekse Kankaraša, potpredsjednika OO SNP Nikšić prenosimo u cjelosti: 

Očigledno sa namjerom, smišljeno i podmuklo, ovakvi napadi na pripadnike islamske vjeroispovijesti, sakralni i kulturno-istorijski objekat, daju nam za pravo da zaključimo iz čije kuhinje se šalju gnusne poruke.

Bivša vlast na državnom nivou ne miri sa gubitkom fotelja i privilegija, pa sada, na „originalan“ način, preko svojih usijanih glava, a možda i za neki sitan novac, već odavno oprobanom metodom stare Udbe pokušava da podigne međunacionalne i vjerske tenzije u Nikšiću i Crnoj Gori. Udaraju tamo gdje najviše boli, u svetinju.

Zbog toga šaljemo jasnu poruku našoj braći islamske vjeroispovijesti, ali i počiniteljima ovog djela da ćemo štititi džamije kao crkve što smo branili, nećemo dati svetinje. Poručujemo takođe našim dragim sugrađanima, da ne nasijedaju na ovakve provokacije nesavjesnih pojedinaca i sada već odlazeće vlasti na lokalnom nivou.

Dolazi novo vrijeme mirenja ljudi na našim prostorima, prije svega u Crnoj Gori, i to definitivno DPS mora da shvati. Ako to shvati prije, to će biti bolje za njih.

Očigledno su ovo poslednji pokušaji odlazeće ideologije da zavadi svoje građane. Nećemo dozvoliti da nas više svađaju, da šikaniraju nekoga zbog nacionalne, vjerske ili partijske pripadnosti.

Naši sugrađani, braća i sestre islamske vjeroispovijesti imaju punu moralnu podršku koalicije Za budućnost Nikšića, našeg članstva i rukovodećih kadrova.

Pozivamo nadležne institucije da što prije pronađu i procesuiraju izgrednike.

Brat je mio, ma koje vjere bio!

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja