Potvrđena optužnica Nikšićaninu za silovanje

 Potvrđena optužnica Nikšićaninu za silovanje

Ilustracija (Foto: pixabay)

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu državne tužiteljke u VDT-u Podgorica Suzane Milić, podignutu protiv Nikšićanina B.A. zbog silovanja.

Prema navodima optužnice, on je u noći između 1. i 2. avgusta prošle godine silovao P.I. primoravši je da se vidi sa njim prijeteći joj da će u suprotnom napasti njenu porodicu, prenosi portal RTCG.

,,Okrivljeni B.A. je u noći između 1. i 2. avgusta 2020. godine u Nikšiću, upotrebom sile i prijetnjom da će napasti na njen život i tijelo i život i tijelo drugih lica članova porodice oštećene, prinudio na obljubu oštećenu P.I., pri čemu je bio svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje, na način što je 1. avgusta oko 23.00 sata telefonom pozvao njenu kumu V.D., u čijoj kući se oštećena u tom trenutku nalazila, i zaprijetio da će, ukoliko oštećena ne izađe da se na kratko vidi sa njim, otići do stana oštećene gdje joj žive majka, braća i sestre i nauditi im, “govoreći joj da će vidjeti što će se tamo desiti i da to neće biti ni malo dobro za njih”, što je i oštećena čula da govori, jer je stajala pored kume, pa je iz straha za bezbjednost svoje porodice pristala da izađe i vidi se s njim, a kada su se nedugo zatim našli kod igrališta u neposrednoj blizini D. kuće okrivljeni je tražio od nje da uđe u vozilo kojim je došao, da razgovaraju, što je ona odbila da učini, zbog čega je počeo da joj prijeti da će je išamarati, a kako je oštećena i dalje odbijala da uđe u vozilo, uhvatio je za ruke i povukao ka suvozačkom mjestu, a zatim je primjenom sile s leđa ugurao na mjesto suvozača govoreći joj da ostane tu navodno samo da popričaju pet minuta“, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oštećena je od straha ostala da sjedi, zatim je on ušao u vozilo, zaključao vrata i uputio se vozilom magistralom pa skrenuo starim putem prema manastiru, usput joj govoreći da moraju da budu zajedno ili će poginuti.

Opet je, kako stoji u optužnici, izašao na magistralni put i uputio se vozilom u pravcu Podgorice, dok ga je oštećena tokom cijelog puta molila da je vrati kući.

,,Nakon 10-15 minuta vožnje okrivljeni je skrenuo ulijevo na makadamski put, vozeći kroz šumu, gdje je zaustavio vozilo na pusto mjesto, koji momenat je oštećena iskoristila i izašla iz vozila i krenula pješke da se vraća tim makadamskim putem prema magistrali, ali je okrivljeni sustigao i uhvatio za ruku, vukući je nazad prema vozilu i govoreći joj da se vrati i uđe u vozilo obećavajući joj da će da je vrati u Nikšić, što je ona povjerovala i ušla u vozilo, nakon čega je i on ušao u vozilo i zaključao vrata, a zatim odmah oborio naslon svoga sjedišta govoreći joj „ti ne smiješ da imaš momka, mogu samo ja da te ljubim, večeras se nećeš izvući, bićeš moja”, navodi se u optužnici, i dodaje da je okrivljeni šamarao i čupao za kosu oštećenu uz prijetnje da će joj polomiti sve zube i takvu ostaviti ispred policije da joj oni kupe djelove.

Navodi se da se okrivljeni pokušavao da je ljubi, dok se ona opirala i plakala, a potom je u potpunosti savladao njen otpor i izvršio obljubu.

Izvor: RTCG

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja