Praznična čarolija u Nikšiću: Mališani okitili ulaz zgrade i oduševili stanare

 Praznična čarolija u Nikšiću: Mališani okitili ulaz zgrade i oduševili stanare

Foto: Privatna arhiva

U zgradi Miljanića, u ulici Jola Piletića u Nikšiću svi žive kao porodica. Da bi upotpunili harmoničnu atmosferu, a sve u duhu dolazećih praznika najmlađi stanari nijesu bili lijeni pa su okitili ulaz zgrade.

Ulaz sada krasi okićena jelka, a na ukrasima imena vrijednih mališana: Bogdan, Ksenija, Kosta… Da i Djeda Mraz zna ko je bio najbolji ove godine. 

Stanarka zgrade Irena Delibašić za FOS kaže da ovo nije ništa neobično za njihovu zgradu, jer ih odavno svi žele za komšije. 

,,Novogodišnji praznici nas prevashodno asociraju na porodicu, darove, prazničnu euforiju, ali i na ukrase. Lagali bi kad bi rekli da novogodišnje ukrašavanje ulaza vole samo djeca. Rijetki su slucajevi da se praznična atmosfera prenese i u zgrade, a naša je zaista posebna. Dječica su, ipak, bili glavni akteri kićenja, a mi stariji smo im davali podršku i ljubav”, navodi ona. 

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Inicijatori ideje bili su svi, a kad se malene ruke slože sve se može. 

,,Oduševljenje stanara, a i prolaznika nije izostalo. Zahvalila bih se mlađanom timu dama Jovani, Mariji, Tijani, Ireni, Saški i Mileni koje su oplemenile naš ulaz velikim Sneškom Bjelićem”, dodaje Irena. 

Tako je praznična čarolija u zgradi Miljanića bacila u drugi plan vijesti o koronavirusu. Nova godina se bliži, a Djeda Mraz će sigurno vrijedne mališane u noći između 31. decembra i 1. januara obradovati poklonima.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

,,Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da se u ovom teškom momentu krize ugledaju na nas. Nijesu u pitanju skupi ukrasi, najskuplja je ljubav kojom smo doprinijeli da sve ovo izgleda, prije svega, toplo, harmonično i svečano”, poručuje Irena. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja