Predsjednik opštine Simović obišao radove na adaptaciji škole ,,Ivan Vušović“ u Miločanima

 Predsjednik opštine Simović obišao radove na adaptaciji škole ,,Ivan Vušović“ u Miločanima

Foto: Opština Nikšić

Danas je predsjednik Opštine g-din Milutin Simović, obišao radove na rekonstrukciji i adaptaciji područne ustanove JU OŠ »Ivan Vušović« u Miločanima. I faza radova uspješno je završena i otpočela je II faza, tako da će radovi biti završeni krajem decembra, a djeca je II polugodište moći da pohađaju u ovoj ustanovi, u potpuno renoviranom prostoru.

I faza podrazumijevala je zamjenu krovnog pokrivača i kontrukcije, zamjenu dijela fasadnih otvora i unutrašnjih vrata, sanaciju podova u učionicama, moleraj zidova i plafona kao i zamjenu svjetiljki. Ugovorena vrijednost radova za I faza iznosila je oko 47.000,00€. II faza podrazumijeva sanaciju fasade i adaptaciju mokrih čvorova, a ugovorena vrijednost je oko 24.000,00€.

Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Milutin Simović, na čiju inicijativu su i otpočeli radovi na rekonstrukciji ove ustanove, izrazio je zadovoljstvo zbog do sada izvedenih radova, kao i uvjerenje da će realizacija ovog projekta do kraja biti izvršena u predviđenom roku.

Takođe, predsjednik je naglasio da se na ovaj način omogućavaju djeci kvalitetniji uslovi za školovanje, a zaposlenima neophodni uslovi za rad. Opština Nikšić će ovoj ustanovi pokloniti kompjuter, kako bi djeca mogla sticati prva informatička znanja.

Direktorica škole, Tatjana Đurović, zahvalila je predsjedniku na pokrenutoj inicijativi za rekonstrukciju škole, kao i odobrenim sredstvima od strane Vlade Crne Gore u iznosu od 75.000,00€.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja