Predsjedništvo Nove uvjereno: Stekli su se uslovi da Kovačević bude gradonačelnik Nikšića

 Predsjedništvo Nove uvjereno: Stekli su se uslovi da Kovačević bude gradonačelnik Nikšića

Izvor: Za budućnost Nikšića

Nova srpska demokratija saopštila je da su se stekli uslovi da, po principu formiranja vlasti u ostalim opštinama koje vode sa njihovim partnerima nosilac liste koalicije „Za budućnost Nikšića“ Marko Кovačević, bude izabran za predsjednika opštine Nikšić.

Na sjednici koja je sinoć održana zaključeno je da su na izborima u Nikšiću u potpunosti ostvarena dva osnovna postavljena cilja: DPS je izgubio vlast u tom gradu i koalicija koju je predvodio Кovačević, uprkos tome što su svi bili protiv nje, ostvarila je najbolji rezultat na pobjedničkoj strani. 

„Sa druge strane, konstatovano je da je DPS uspio zadržati najveći dio snage koju je imao u avgustu, prije svega zbog sporog i neefikasnog sprovođenja reformi od strane Vlade Crne Gore, tako da su poluge moći, na osnovu kojih je partija Mila Đukanovića ostvarivala rezultate svih proteklih godina, i na ovim izborima bile u njihovim rukama. Građani Nikšića su, ipak, na to dali svoj odgovor i potvrdili opredjeljenje iz avgusta prošle godine“, navode iz Nove. 

Predsjedništvo je zaključilo da izbori u Nikšiću obavezuju da se reforme koje su neophodne sprovode brže i učinkovitije.

„Vlada koja nije uspjela do sada da demontira vlast Mila Đukanovića mora se što prije kadrovski osnažiti kako bi počela djelotvorno i hrabro da radi na ispunjavanju obećanja koja smo dali građanima. Hitno uklanjanje štetočina iz DPS-a sa mjesta odlučivanja u državnoj administraciji i iz javnih preduzeća je neophodni preduslov za oporavak Crne Gore“, poručuju iz Nove. 

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja