Premijer i ministri sa šefovima poslaničkih klubova o definisanju saradnje i mjestima po dubini

 Premijer i ministri sa šefovima poslaničkih klubova o definisanju saradnje i mjestima po dubini

Foto: Gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić sa ministrima sastao se juče sa šefovima poslaničkih klubova vladajuće većine u Skupštini, piše Dan.

Na sastanku je razgovarano o razvijanju povjerenja između predstavnika izvršne vlasti i vladajuće većine u parlamentu koje i nije baš bilo na zavidnom nivou u proteklom periodu.

Prema inforamcijama Dana, na sastanku, poslije kojeg nije bilo zvaničnog saopštenja, razmijenjena su mišljenja i o budućim zakonskim projektima i budžetu.

Sagovornici su dogovorili novi sastanak za sledeću subotu, a načeli su temu o podjeli mjesta u državnoj upravi “po dubini”, kako bi bili zastupljeni predstavnici sve tri pobjedničke liste na parlamentarnim izborima.

Jedan od učesnika sastanka Dragan Ivanović, šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije, kazao je da je ključna tema bila saradnja parlamenta i vlade za dobro građana Crne Gore.

,,Nijesmo širili priču. Razgovarano je o jačanju kapaciteta Vlade i definisanju saradnje sa Skupštinom”, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o pravilima sistematizacije radnih mjesta u državnoj upravi od direkcija do agencija.

,,Nijesmo razgovarali o kadrovskim rješenjima, samo o pravilima sistematizacije radnih mjesta”, naglasio je Ivanović.

Predstavnici vladajuće većine u Skupštini, partije koje su činile izbornu listu „Za budućnost Crne Gore”, koju je predvodio Krivokapić, i „Mir je naša nacija”, na čijem je čelu bio Aleksa Bečić, uputile su u prethodnom periodu brojne kritike na račun odluka i politike koju vodi predsjednik Vlade a iz koje je, u dosadašnjem periodu, izopštio stavove i zahtjeve ove dvije političke grupacije.

Avatar

Portal Nikšić

Pročitajte još

Leave a Reply

Pravila Komentarisanja
Uslovi Korišćenja